Επέτειος Πολυτεχνείου: Τι θα συμβεί αύριο 17/11 με τη λειτουργεία σχολείων και ΑΕΙ

Δείτε αναλυτικά!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου για την Πέμπτη (17/11), καθώς θα κλείσουν δρόμοι στην Αθήνα, ενώ η Σύγκλητος έχει πάρει κάποιες αποφάσεις για τη λειτουργεία των ΑΕΙ και των σχολείων στη χώρα, παραμένοντας σε συνεδρίαση.

Να τονίσουμε εδώ, πως, ανήμερα της επετείου, η πύλη του Πολυτεχνείου θα κλείσει στις 13.00μμ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ανδρουλάκη - Του πετούσαν καφέδες και τον γιούχαραν

Τι θα συμβεί με τα ΑΕΙ και τα σχολεία στις 17/11/23

Κλειστά αύριο 17/11 θα παραμείνουν τα:

ΑΕΙ

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σχετικά με σχολεία όλων των βαθμίδων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ισχύουν:

  • Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με την περ. γ της παρ. 2 και της παρ. 6 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α ́ 109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (Α ́ 142) και τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β ́ 2005) αντίστοιχα.
  • Το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (Α ́ 142) για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία προβλέπει: Μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές αποχωρούν και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παραμένουν στο σχολείο για να συμμετέχουν σε έκτακτες ή τακτικές συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων ή και σε συνεδριάσεις του σχολικού συμβουλίου ή σε επιμορφωτικές/ενημερωτικές συναντήσεις με τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου ή για να διεκπεραιώνουν οποιοδήποτε άλλο διοικητικό έργο τους έχει ανατεθεί.

Η παρ. 6 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005) για τα Γυμνάσια και Λύκεια προβλέπει:

  • Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα Γενικά Λύκεια, στα Επαγγελματικά Λύκεια, στα Γυμνάσια ΕΑΕ, στα Λύκεια ΕΑΕ, στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και στα ΕΕΕΕΚ εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους/ες μαθητές/τριες.

Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας- Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.