Τέμπη: «Η οικογένειά μου είναι υποψήφια για να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδερφού μου» - Συγκλονίζει η αδερφή θύματος

Συνεχίζονται οι έρευνες στο τραγικό σημείο του δυστυχήματος

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΊΟΥ
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΊΟΥ

Έχουν περάσει εννιά μήνες από την ημέρα, που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, που αφαίρεσαν τη ζωή 57 ανθρώπινων ψυχών, σκορπίζοντας παράλληλα τεράστια θλίψη.

Είναι γνωστό, πως υπάρχουν ακόμα αγνοούμενα σώματα νεκρών και δεν έχουν βρεθεί κάποια ανθρώπινα. Από πρόσφατες έρευνες στο σημείο της σύγκρουσης λέγεται, ότι βρέθηκε γενετικό υλικό (δείτε εδώ).

Εξελίξεις με μέλη που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος των Τεμπών

Την Κυριακή (19/11) μέσα από την εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι έγινε γνωστό, πως βρέθηκε γεννητικό υλικό στο σημείο με τις οικογένειες να είναι σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς εδώ και εννιά μήνες είναι σε μία πολύ άβολη αναμονή.

«Εμένα ο αδερφός μου λεγόταν Γιάννης Βουτσινάς, ήταν επιβάτης στο βαγόνι Α1 και θέση 26. Η οικογένειά μου είναι υποψήφια εκ των πολλών για να παραλάβει κάποιο κομμάτι του αδερφού μου», ανέφερε αδερφή θύματος.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Λίγο αργότερα η Εισαγγελία του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου δια του εκπροσώπου Τύπου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα διαψεύδει, πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο σημείο της σύγκρουσης, αλλά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού.

«Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται», αναγράφει η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου.