16χρονη Βύρωνας: Προφυλακίστηκαν δύο από τους 6 κατηγορούμενους - Τι συνέβη με τους άλλους 4

Η ανήλικη παραμένει χωρίς τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Φωτογραφία αρχείου: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η υπόθεση της 16χρονης κόρης πολύ γνωστού δημοσιογράφου, η οποία έγινε "πειραματόζωο" στα χέρια εμπόρων ναρκωτικών, έχει σοκάρει ολόκληρο το πανελλήνιο, κι αυτό γιατί πέρα από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η νεαρή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Σήμερα, Δευτέρα 20/11, βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου οι πέντε από τους έξι συλληφθέντες για την υπόθεση αυτή, ώστε να πραγματοποιήσουν την απολογία τους. Όλοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία σχέση με όλο αυτό και αρνήθηκαν οποιαδήποτε κατηγορία τους αποδόθηκε, είτε για διακίνηση ουσιών είτε για τη σωματική βλάβη της ανήλικης είτε για την παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Η απόφαση των Αρχών για τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της 16χρονης στον Βύρωνα

Αφού η απολογία τους ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο από αυτούς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, κάποιοι με περιοριστικούς όρους και ορισμένοι χωρίς.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας φέρεται πως δήλωσε στην κατάθεσή της: «Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν την έψαχνα να την βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για εκείνη. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς. Της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέληση της. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει».

Οι αποκαλύψεις φίλων της 16χρονης

«Ήταν το καλύτερο παιδί από όλα αλλά στο θέμα των ναρκωτικών ήταν πιο πιο χαζούλι ας το πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν τα ναρκωτικά στη μέση δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Το μυαλό της γενικά ήταν μόνο στα ναρκωτικά», δήλωσε στην εκπομπή Super Κατερίνα φίλος της 16χρονης.

«Εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Ξύπνησα και μου είπα κάτι είχε πάθει αλλά ήξερα τι είχα πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα. Κάπως...; Κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δυο μαζί. Βλέπω την ... ξαπλωμένη με ανοιχτά τα μάτια να είναι έτσι γουρλωμένα. Μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω. Έβγαζε κάτι αίματα, κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να την σηκώσω τα έβγαζε αυτά τα υγρά. Και ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια», δήλωσε φίλη της.