Κάτω Αχαΐα: Μηνύσεις από την 23χρονη μητέρα που έχασε μέσα σε ένα χρόνο τα παιδιά της

Στο στόχαστρο οι υπεύθυνοι

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Κάτω Αχαΐα: Μηνύσεις από την 23χρονη μητέρα που έχασε μέσα σε ένα χρόνο τα παιδιά της

Λίγο καιρό μετά από τη λήξη της υπόθεσης με την τραγωδία στην Κάτω Αχαΐα, αφού βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων (δείτε εδώ το πόρισμα), η μητέρα, σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, καταθέτει μηνύσεις κατά των γιατρών για ιατρικά λάθη, αμέλεια και παραλήψεις στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο "Αγία Σοφία", όπου νοσηλεύτηκαν τα παιδιά της.

Η δικηγόρος της υπόθεσης, Βούλα Δημητριάδου, παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα "Πελοπόννησος", και εξήγησε την κατάσταση, αλλά και τα επόμενα βήματα της 23χρονης μητέρας.

Μηνύσεις καταθέτει η μητέρα από την υπόθεση της Κάτω Αχαΐας

«Εδώ και ένα μήνα η εντολέας μου έχει ζητήσει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και δεν μας τον έχουν παραδώσει και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Εμείς δεν καταλογίζουμε ευθύνες, αλλά στο πλαίσιο μιας αυτεπάγγελτης έρευνας που γίνεται, η μητέρα έχει το δικαίωμα, από τη στιγμή που το παιδί πέθανε σε ένα νοσοκομείο, να διερευνήσει τα πάντα. Το γεγονός, όμως, ότι δεν μας έχει δοθεί ένας φάκελος εδώ και ένα μήνα εμένα μου δημιουργεί υπόνοιες. Ας μας δοθεί επιτέλους αυτός ο περιβόητος φάκελος. Γιατί μας τον κρύβουν, γιατί δεν μας τον δίνουν, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα καθήκοντά μας;», ανέφερε αρχικά η δικηγόρος της υπόθεσης.

Παράλληλα, διερευνάται και η υπόθεση ακόμα, ενός παιδιού που έφυγε από τη ζωή, αφού είχε πάρει εξιτήριο από το ίδιο νοσοκομείο, και πρόκειται, για την αδερφή της 23χρονης. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών.

Τα νέα σχέδια της 23χρονης Ειρήνης μετά τον θάνατο των παιδιών της

Μέσα από την παρουσία της στην εκπομπή T- live, στις 30 Οκτωβρίου, η Ειρήνη έκανε γνωστό, πως θέλει να προχωρήσει στη ζωή της, έχοντας την στήριξη του ΚΕΣΟ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ίδια να ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μαθήματα κομμωτικής.

«Θα προχωρήσω, έτσι το σκέφτομαι εγώ. Θα κάνω κομμωτική, με τα άλλα δεν τα πάω καλά. Μου αρέσει. Μου είπαν, ότι υπάρχει και κοινωνική λειτουργός. Θα σταθώ στα πόδια μου, μπορώ. Θα ξεφύγω, έτσι το βλέπω, μέχρι να ηρεμήσω», είπε η 23χρονη Ειρήνη.