Εξάρχεια: Στη φυλακή οδηγείται ο "Δράκος"

Σήμερα η απολογία του

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Unsplash
Unsplash

Πληροφορίες, που κάνουν το γύρω του διαδικτύου, αναφέρουν, πως ο γνωστός "Δράκος των Εξαρχείων" οδηγείται στη φυλακή, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο δράστης έκανε επιθέσεις τον τελευταίο καιρό, σε γυναίκες και ανήλικες κοπέλες, και είχε σκορπίσει τον τρόμο, σε όσες κινούνταν στην περιοχή.

Στη φυλακή ο "Δράκος" από την περιοχή των Εξαρχείων

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο δράστης, ζήτησε ψυχιατρική γνωμάτευση, καθώς δε θυμάται τίποτα από τις επιθέσεις, που τον κατηγορούν. Ο 23χρονος, φαίνεται όμως, πως δεν έπεισε τον ανακριτή και από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, όπου έγινε η διαδικασία, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση και μεταφέρεται στη φυλακή για εφτά απόπειρες βιασμού, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Παρά το γεγονός αυτό, όλο αυτό το προφίλ που παρουσίασε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα είπε στην αστυνομία, όπου ήταν λαλίστατος και παραδέχθηκε τις επιθέσεις, αποδεχόμενος τις κατηγορίες.

Το προφίλ του δράστη και η διαδικασία της σύλληψής του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος δράστης ήταν έγκλειστος στις φυλακές των Γρεβενών για παρόμοια αδικήματα. Ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να είναι συριακής καταγωγής, και είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού αλλοδαπής 70χρονης γυναίκας στην περιοχή του Αλίμου.

Ο φερόμενος ως δράστης μέσα στο χρονικό διάστημα των 72 ωρών έχει καταφέρει να κάνει τέσσερις επιθέσεις, ανάμεσά τους μία γιατρός, μία δικηγόρος, αλλά και ένα 13χρονο κοριτσάκι. Μέσα από αρχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατάφεραν οι αστυνομικοί σε χρόνο ρεκόρ, να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Με ενημέρωση κι έρευνα όλων των Αρμόδιων Αρχών πέτυχαν τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε, πως βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση του πάτερ Αντωνίου, ο οποίος κατηγορείται για παρόμοια αδικήματα (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης).