«Είμαι έξαλλη με τους κτηνιάτρους της περιφέρειας και την προσπάθεια συγκάλυψης...» - Η αποκάλυψη για το σκυλάκι που κακοποιήθηκε στην Αράχωβα

«Το περιστατικό φαίνεται να έγινε σε σημείο, που υπήρχαν κάμερες, ωστόσο...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Είμαι έξαλλη με τους κτηνιάτρους της περιφέρειας και την προσπάθεια συγκάλυψης...» - Η αποκάλυψη για το σκυλάκι που κακοποιήθηκε στην Αράχωβα

Σοκ έχουν προκαλέσει στο πανελλήνιο οι νέες πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια, για το σκυλάκι, που κακοποιήθηκε στην περιοχή της Αράχωβας, και ξεψύχησε πριν από μερικές ημέρες. Η Κακοποίηση ζώων είναι ένα θέμα, που πάντα προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, και έχει αναγκάσει την Πολιτεία να πάρει τα τελευταία χρόνια σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπισή της με βαρύτατες ποινές για τους δράστες.

Το εν λόγω περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Βοιωτίας το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, όταν το άτυχο χάσκι "Όλιβερ", όπως είναι το όνομά του, αφέθηκε από τον ιδιοκτήτη του να βγει από το σπίτι και να κάνει μία βόλτα εκεί τριγύρω. Ο άνδρας το άφηνε συχνά, αφού γύρναγε σπίτι, να κάνει βόλτες έξω από την αυλή του σπιτιού του, και μετά εκείνο επέστρεφε πίσω, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Ενώ το περίμενε να γυρίσει, εκείνο δεν εμφανιζόταν. Την επόμενη ημέρα, το βράδυ της Δευτέρας, ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε, πως το κατοικίδιό του, βρέθηκε σε τραγική κατάσταση. Ήταν ημιλυπόθυμο, με χτυπήματα στο κεφάλι, σπασμένα πλευρά, και όπως διαπιστώθηκε είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Μετά από την είδηση αυτή, η οποία δεν άργησε να κάνει το γύρω του διαδικτύου, αρκετοί επώνυμοι, αλλά και απλοί πολίτες, έσπευσαν να καταδικάσουν το γεγονός και να πάρουν θέση στο ζήτημα, που κατά καιρούς ταλανίζει την ελληνική κοινωνία (δείτε εδώ την ανάρτηση που έκανε η Ιωάννα Τούνη). Παρά, το γεγονός, ότι τελικά το άτυχο ζώο υπέκυψε στα τραύματά του, οι εξελίξεις για την υπόθεση δε σταματάνε εδώ. Χθες, Τρίτη 5 Νοεμβρίου, η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, βρέθηκε καλεσμένη μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης στην ενημερωτική εκπομπή, ""Live News", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Mega, και μίλησε για την υπόθεση, φέρνοντας νέα στοιχεία στο προσκήνιο.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση με το σκυλάκι που κακοποιήθηκε στην Αράχωβα

Η κυρία Πουλιτίδου λόγω της θέσης της, ήταν εκείνη που έλαβε τα περισσότερα τηλεφωνήματα για την υπόθεση. Όπως έκανε η ίδια γνωστό μίλησε με τον κηδεμόνα του τετράποδου, Μιχάλη, και έμαθε το συγκλονιστικό περιστατικό. Έχει ξανά μάθει παρόμοια περιστατικά βίας με σεξουαλική κακοποίηση ζών, ωστόσο πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπη με τόσο βάναυση κατάσταση, όπως υπογράμμισε η ίδια.

«Είμαι έξαλλη με τους κτηνιάτρους της περιφέρειας και την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Να ξέρουν, όμως ότι δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, ούτε να το προσπεράσουμε. Θα φτάσει στην εισαγγελία το θέμα. Είναι όλα ξεκάθαρα στην έκθεση του γιατρού, και εγώ είμαι αυτή, που το δημοσίευσα. Είναι αδιαμφισβήτητη αυτή η έκθεση. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο ιατροδικαστών, που υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα, είπε να έρθει και ως μάρτυρας», σημείωσε αρχικά η γυναίκα.

«Το περιστατικό φαίνεται να έγινε σε σημείο, που υπήρχαν κάμερες, ωστόσο το οπτικοακουστικό υλικό δε δόθηκε στις αρχές και λίγο αργότερα οι κάμερες ξηλώθηκαν», είπε στη συνέχεια.