Έκτακτες ρυθμίσεις και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σήμερα 7/12 - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 7/12, στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος στις 11 το πρωί για να συναντηθεί με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι υπουργοί που τον συνοδεύουν θα διαμοιραστούν στα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών και στη ΛΑΕΔ προκειμένου να συναντήθούν με τους Έλληνες ομολόγους τους.

Δείτε επίσης: Φαίη Σκορδά: Εκτάκτως εκτός ΣΚΑΙ το Fay's Time - Τι συνέβη

Στη 13:30 προγραμματίζεται το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα αποτελέσει και την ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, ενώ ως τις 17:00 ο κ. Ερντογάν θα αναχωρήσει.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες:

  • Κατεχάκη
  • Μεσογείων
  • Βασ. Σοφίας
  • Κηφισίας
  • Βασ. Κωνσταντίνου
  • Βασ. Αμαλίας
  • Αλεξάνδρας
  • Μιχαλακοπούλου
  • Σταδίου
  • Πανεπιστημίου
  • Ακαδημίας.

Με ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 11:00 έως τις 18:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».