Ρέντη: «Ο ένας στο χώμα και ο άλλος στη φυλακή! Έχω γίνει ρεζίλι», «Έχει σχέση με έναν γνωστό τράπερ κι αυτός τον έδωσε στην αστυνομία» - "Λύγισε" ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για τα επεισόδια

«Πού να βάλω το χέρι μου στο ευαγγέλιο...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ρέντη: «Ο ένας στο χώμα και ο άλλος στη φυλακή! Έχω γίνει ρεζίλι», «Έχει σχέση με έναν γνωστό τράπερ κι αυτός τον έδωσε στην αστυνομία» -

Πριν από λίγα 24ωρα συνελήφθη ένας 18χρονος για τα επεισόδια στου Ρέντη και την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο, παλεύοντας για τη ζωή του (δείτε εδώ τι ισχυρίστηκε). Ο πατέρας του νεαρού, το πρωί της Δευτέρας 11/12 μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, και στον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο, εξηγώντας όσα γνώριζε, αποκαλύπτοντας και λίγα λόγια παραπάνω για την οικογένειά του, με τον ίδιο και την σύζυγό του πριν από 11 χρόνια να έχουν χάσει ένα από τα παιδιά τους.

Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του 18χρονου για τα επεισόδια στου Ρέντη

Πρώτον και κύριο να γίνει καλά ο αστυνομικός. Όποιος και αν το έχει κάνει. Το έχει κάνει το παιδί μου; Να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια. Τα παρασύρουν. Ούτε σε συνδέσμους ήταν το παιδί, τίποτα. Και εγώ πήγαινα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθαν κάτι φίλοι τους από την Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ. Πού έμπλεξαν, τι έκαναν, τι να σας πω; Είναι πολύ καλό παιδί. Και σχολείο πήγαινε και δούλευε, σε τεχνική σε τεχνική σχολή πάει. Τι να πω, έχω πέσει από τα σύννεφα.

Εσείς πότε ενημερωθήκατε ακριβώς ότι τον συνέλαβαν;

Τους είχαν πιάσει με τους 420.

Ήταν ένας από αυτούς;

Ένας από αυτούς, έτσι λένε. Και ο μικρός μου ο γιος ήταν μαζί, και τα δύο μαζί. Τα παρέσυραν από εκεί μέσα, ποιοι είναι αυτοί, πού να ξέρω… Για πες, να έχεις ένα 18 χρονών παιδί και να έχει μπλέξει. Δεν ξέρω εγώ το παιδί μου; Ούτε σε συνδέσμους είναι, δεν είναι. Ήμασταν όλοι, επειδή έχουμε χάσει ένα παιδί που ήταν Ολυμπιακός, έχουμε γίνει όλοι οι Ολυμπιακοί.

Τι εννοείτε έχετε χάσει ένα παιδί;

Σε τροχαίο, το ’12, έχω χάσει κι άλλο παιδί, το μεγάλο μου. Για φαντάσου μία οικογένεια να έχει δυο… Ο ένας στο χώμα και ο άλλος στη φυλακή… Για έλα στη θέση τη δική μου… Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί, αν το έχει κάνει ο γιος μου να τιμωρηθεί. Έχω γίνει ρεζίλι. Έκανε ένα λάθος ρε π@@στη. Πρέπει να τον κρεμάσουμε! Ένα λάθος έκανε. Που μπλέξανε…

Εσείς δεν ξέρετε να είχε ενεργή συμμετοχή σε κάποιον σύνδεσμο, να είναι οργανωμένος…

Όχι αγόρι μου, όχι, πού να βάλω το χέρι μου στο ευαγγέλιο, δεν ήταν. Πήγαινε στο γήπεδο όπως πήγαινα και εγώ και η μάνα του και τα αδέρφια του.

Πώς εξηγείτε ότι είχε πάνω του αυτή τη ναυτική φωτοβολίδα;

Δεν το είχε δικό του, του έδωσαν αγόρι μου. Κι εκτός αυτού, η φωτοβολίδα που φαίνεται στον άνθρωπο δεν είναι αυτή. Ο γιος μου λέει είχε μια πορτοκαλί, ήταν πιο μικρή από αυτό που δείχνουν στο πόδι του ανθρώπου. Έτυχε και την πήρε ο άλλος, ο βλάκας, ο βλάκας, ένας βλάκας είναι αν το πήρε και δεν του “έκοψε” ένας βλάκας είναι. Τι είναι, έξυπνος;

Η σύζυγός σας, η μητέρα του πως είναι;

Χάλια. Εμείς πριν ότι 10 χρόνια ζήσαμε άλλο… Το ίδιο πράγμα είναι, σαν να έχει πεθάνει δεύτερο παιδί. Χάλια είναι η μητέρα του. Με τέτοια για να κοιμηθεί…

Εκεί, ομολόγησε…

Εντάξει, ομολόγησε, πώς ομολόγησε; Ούτε δικηγόρο είχε ούτε τίποτα. Ομολόγησε. Το έδειραν το παιδί; Τι να σου πω, δεν ξέρω…

Ζήτησε κάποια συγγνώμη από τον άνθρωπο;

Ζήτησε συγγνώμη και έκλαιγε με τον αδερφό του νομίζω.

Κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι πριν από δύο-τρία χρόνια είχε ξανά μπλεξίματα…

Όχι, όχι. Ο μεγάλος. Τον είχαν πιάσει στα επεισόδια το ’13. Ο μεγάλος ήταν στην Πειραιώς και έφευγε και είχε αυτά τα γκλοπάκια μέσα, τα πτυσσόμενα, που ανοίγουν. Δεν ήταν στο γήπεδο, στην Πειραιώς ήταν και τότε είχαν γίνει επεισόδια με τον Ολυμπιακό το ’13 που είχε χάσει ο Ολυμπιακός και πέρναγαν οι Δέλτα και τους σταμάτησαν, δεν είναι ο 18χρονος, ο 18χρονος δεν έχει τίποτα.

Στη συνέχεια ο ίδιος μίλησε και στο T-Live του ALPHA, αναφέροντας κάποιο γνωστό τράπερ, κατηγορώντας τον πως εκείνος δήλωσε στην αστυνομία ποιος επιτέθηκε στον αστυνομικό.

«Η πρώτη δουλειά είναι να γίνει καλά πρώτα ο αστυνόμος. Ζητάμε χίλια συγγνώμη αν είναι το παιδί το δικό μου, αλλά δεν είναι. Είναι τέτοιο παιδί… Δεν ξέρω ποιος και τι του κάνανε και του το δώσανε. Αν το δείτε και του μιλήσετε, θα νομίζετε ότι είναι κορίτσι. Πέφτουν τα μούτρα του… Μπορεί να το έκανε. Δεν είχε πιάσει ποτέ φωτοβολίδα. Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός. Κι εγώ και η γυναίκα μου πάμε στο γήπεδο. Πώς του ήρθε με κάτι φίλους να πάνε στο βόλεϊ; Το μπλέξανε το παιδί», σημείωσε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Έχει γράψει στην κατάθεση ότι κάποιος με μούσι, μεγάλος σε ηλικία του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα. 30 χρονών. Δεν έχει ξαναπιάσει τέτοιο πράγμα! Είμαι 1000% σίγουρος, κάποιος τον έχει δώσει. Μπορεί να έριξε, δεν ήμουν εκεί. Αυτός που τον έδωσε, είναι κουμπάρος μας. Αυτός είναι ο αρχηγός. Αυτόν τον είχαν πρότυπο τα παιδιά μου. Έχει ποινικά πολλά αυτός. Είναι 28χρονών, έχει σχέση και με έναν γνωστό τράπερ κι αυτός τον έδωσε στην αστυνομία. Την κοπάνησε μετά τα επεισόδια. Το ήξερα ότι πήγαινε μαζί του στο γήπεδο. Δεν μπορεί να με δει το παιδί, ντρέπεται. Σας λέω είναι άλλο παιδί».

«Τον αδελφό του τον είδε σήμερα στη ΓΑΔΑ. Δεν μιλάει καθόλου. Εμένα ντρέπεται, δεν θέλει να με δει. Αν το είχε κάνει ο γιος μου, γιατί να μην με πιάσει την Παρασκευή το βράδυ που τον πήραμε από εκεί και να μου πει ότι το έκανε; Πήγα στη δουλειά το Σάββατο και έβγαλε την κάρτα από το κινητό μου, λέγοντάς μου ότι δεν ήθελε να τους ξαναδεί τους άλλους», ανέφερε στη συνέχεια, φορτισμένος συναισθηματικά, εξηγώντας πως τον πίεσαν να ομολογήσει, χωρίς να είναι διακριτό για ποια φωτοβολίδα μιλάει, εφόσον εκείνη που έπεσε στον αστυνομικό δεν ήταν η μόνη και σύμφωνα με τον πατέρα υπήρχαν άλλες δέκα. «Αυτή που είχε ο μικρός δεν είναι ίδια με εκείνη που έπεσε στο πόδι του αστυνομικού. Το ξέρει και ο δικηγόρος. Μου το είπε και μικρός, εκείνη που κρατούσε ήταν πορτοκαλί», τόνισε και κατέληξε:

«Ζητάμε συγγνώμη. Τι να ζητήσω εγώ από τον άνθρωπο; Αν φταίει ο γιος μου να τιμωρηθεί, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν το έχει κάνει».