Ρέντη: «Πήγαμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και να...» - Η ομολογία του 18χρονου για την επίθεση και η αποκάλυψη για την 2η φωτοβολίδα

Νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ρέντη: «Πήγαμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και να...» - Η ομολογία του 18χρονου για την επίθεση και η αποκάλυψη για την 2η φωτοβολίδα

Σήμερα, Δευτέρα 11/12, ο 18χρονος που συνελήφθη για τα επεισόδια στου Ρέντη, όπως και για την φωτοβολίδα η οποία έπεσε στο πόδι αστυνομικού, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο, βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή, ωστόσο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 14/12.

Το Live News, παρόλα αυτά, παρουσίασε μέρος της ομολογίας του στην αστυνομία, κατά την οποία ισχυρίζεται πως ένας άλλος άνδρας του έδωσε την φωτοβολίδα, κάτι που επιβεβαιώνει και ο πατέρας του νεαρού "λυγίζοντας" στις κάμερες (δείτε εδώ αναλυτικά). Στο ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάζεται και η κατάθεση της φίλης του 18χρονου.

Τι ισχυρίζεται ο 18χρονος και η φίλη του για την επίθεση στου Ρέντη

«Μου είπε "παρ’ την, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω και τράβα το σκοινί". Είδα κάποιες φωτοβολίδες να πετάγονται στον ουρανό. Αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ να τη ρίξω ψηλά. Εγώ στόχευσα προς τα πάνω, όταν έφυγε η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι προς τα κάτω. Είδα τη φωτοβολίδα να χτυπά μπροστά μου, προς τα κάτω και να πηγαίνει προς τον αστυνομικό. Όταν καρφώθηκε η φωτοβολίδα στα πόδια του αστυνομικού τα έχασα, δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ίδιος.

Η φίλη του, στην δική της κατάθεση δήλωσε πως εκείνος της ομολόγησε την πράξη του: «Μου είπε ότι πετάχτηκε και άλλη μία φωτοβολιδα (σ.σ μια δεύτερη) προς το μέρος του αστυνομικού και δεν ξέρει ποια από τις δύο τον χτύπησε. Μετά το συμβάν, πήγαμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και να προσευχηθούμε για να γίνει ο αστυνομικός καλά».

Οι Αρχές, παρόλα αυτά, έχουν να ερευνήσουν πολλά στοιχεία ακόμη, διότι ενώ ο 18χρονος επιμένει πως έχει μετανιώσει και πως δεν γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί, έπλυνε τα ρούχα του και πέταξε την κάρτα sim του κινητού του μετά την επίθεση, γεγονός που κίνησε υποψίες.