Αράχωβα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης του Όλιβερ

Αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στο επόμενο διάστημα

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Αράχωβα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης του Όλιβερ

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, η γνωστή πλέον υπόθεση με το χάσκι, ονόματος Όλιβερ, που κακοποιήθηκε βάναυσα, στην περιοχή της Αράχωβας. Υπενθυμίζουμε, πως το σκυλί βρέθηκε εκτός της οικίας του για ένα χρονικό διάστημα, και όταν επέστρεψε, ήταν σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, με χτυπήματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. Το ζωντανό λίγο μετά ξεψύχησε, ενώ είχαν σπεύσει οι ιδιοκτήτες αμέσως οι ιδιοκτήτες να το εξετάσουν σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, οπού εκεί διαπιστώθηκε, ότι είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά από αιχμηρό αντικείμενο.

Παρόλα αυτά, η όλη υπόθεση έχει μετατραπεί σε θρίλερ τον τελευταίο καιρό μιας και υπάρχουν διάφορες θεωρίες και γνωματεύσεις, που αντιτίθεται στο τελευταίο σκέλος της εξέτασης, και να κάνουν λόγο για επίθεση από αγέλη ζώων, και όχι για ανθρώπινη δράση. Όλα αυτά γεννούν ερωτήματα και προβληματίζουν τις αρχές. Όπως και αν έχει, όμως το πρόβλημα που ανακύπτει εκ νέου και έρχεται στο προσκήνιο με παρόμοιες καταστάσεις, είναι η ανάγκη από την Πολιτεία για αυστηρότερα μέτρα και ποινές στους δράστες.

Το παραπάνω περιστατικό, ωστόσο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με την βιαιότητα, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης, που έχει αναφερθεί, από ποικίλους φορείς. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι επώνυμοι και μη δεν έχουν διστάσει να επικρίνουν το γεγονός και να πάρουν θέση για το ζήτημα (δείτε εδώ το σχόλιο του Δημήτρη Ουγγαρέζου για την υπόθεση). Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής "Κοινωνία Ώρα Mega", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Mega, σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα αίτια θανάτου, αλλά και το δράστη της επίθεσης του Όλιβερ θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα αίτια θανάτου του Όλιβερ, αλλά και το δράστη της κακοποίησης

Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της εκπομπής αρχικά, μέσα στο Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, ειρηνικές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Άνθρωποι, βρέθηκαν εκεί με πούλμαν, αλλά και με τα ιδιωτικά τους οχήματα, με σκοπό να διαδηλώσουν.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν, πως ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα εντός των ημερών να έχουμε ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, σημαντική ήταν η εμφάνιση και η μαρτυρία περίοικων, που φαίνεται, πως κατέθεσαν διάφορα στοιχεία και έδωσαν μία νέα τροπή στα πράγματα. Μάλιστα, ο δράστης προσπάθησε, όπως όλα αποδεικνύουν να ξεγελάσει τους πάντες.

Ακόμα, ο καθηγητής κτηνιατρικής, που έχει διοριστεί ως τεχνητός σύμβουλος στην υπόθεση, έκανε νέα αξιολόγηση των γεγονότων, και από όσα έχουν ειπωθεί, η γνωμάτευση του συμφωνεί με την αρχική, που εξηγούσε, ότι το ζώο είχε κακοποιηθεί με αιχμηρό αντικείμενο.