«Το περιστατικό στην Αράχωβα δεν είναι απλά συγκλονιστικό, αλλά...» - "Κόλαφος" ο Δημήτρης Ουγγαρέζος με την ιστορία του Όλιβερ

«Πριν λίγες ημέρες είχαμε ένα πρόβλημα με...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο το πανελλήνιο, η υπόθεση με το χάσκι, ονόματος Όλιβερ, το οποίο βρέθηκε άγρια κακοποιημένο και τελικά ξεψύχησε την περιοχή της Αράχωβας. Η Κακοποίηση ζώων, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια είναι ένα ζήτημα, που έρχεται συχνά στο προσκήνιο με πολύ άγρια περιστατικά, και αναγκάζει όλο και περισσότερο την Πολιτεία να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπισή του φαινομένου.

Το παραπάνω περιστατικό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με την βιαιότητα, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης, που έχει αναφερθεί, από διάφορους φορείς, όπως ανέφερε η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων (δείτε εδώ αναλυτικά τι έχει συμβεί). Ενώ παράλληλα, πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει από την έρευνα των αρχών (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις).

Ο γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Δημήτρης Ουγγαρέζος, είναι πολύ ευαισθητοποιημένος με τα θέματα των ζώων και έχει για συντροφιά του ένα σκύλο και ο ίδιος, τον Κούπερ. Για το γεγονός, αλλά και για το κατοικίδιο του μίλησε στην πρωινή εκπομπή, "Super Κατερίνα", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, το οποίο του προκάλεσε έντονη αντίδραση.

"Ξέσπασε" ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για το περιστατικό με την κακοποίηση του χάσκι στην Αράχωβα

«Το περιστατικό στην Αράχωβα δεν είναι απλά συγκλονιστικό, αλλά είναι και εξοργιστικό. Δεν τίθεται απλά θέμα. Δεδομένου του ότι ο καθένας δείχνει το ποιόν του, όταν νιώθει εξουσία και δύναμη. Όλοι οι άνθρωποι εφόσον υπερτερούμε ως είδος από άλλα είναι φυσική συνέπεια, ότι πρέπει να τα προστατεύσουμε. Συνεπώς, αν κάνεις επίδειξη της δύναμης σου, της ανωτερότητας, της εξουσία, ό,τι νιώθεις με τέτοιο τρόπο σε ένα ζώο, τότε δεν είσαι επικίνδυνος μόνο για το ζώο, αλλά και με τον άνθρωπο.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε ένα πρόβλημα με τον Κούπερ στο ποδαράκι του, και τρελάθηκα. Το ξέρω, ότι αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό σε κάποιους, που δεν έχω δικό τους κατοικίδιο, αλλά εγώ φρίκαρα, και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό», ανέφερε ο αγαπημένος δημοσιογράφος στον αέρα της εκπομπής.