Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες των πυροβολισμών στο Γκάζι

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISS
Φωτογραφία αρχείου/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISS

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο το πανελλήνιο η αιματηρή επίθεση, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου στο Γκάζι. Υπενθυμίζουμε, πως τρεις άνδρες από την Κρήτη έφτασαν στην πρωτεύουσα, ώστε να γιορτάσουν το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους. Μετά το τέλος του πάρτι η παρέα των ανδρών, που ήταν δύο αδέρφια και ένας φίλος τους, αποχωρούσαν από ταχυφαγείο της περιοχής. Έξω από το μαγαζί πέρασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο δίεσχιζε την οδό Ιακχού, φαίνεται, ότι τους κατέβρεξε. Εκείνοι, όπως όλα δείχνουν κάτι φώναξαν στον οδηγό, που ακινητοποιήσε λίγα μέτρα παρακάτω το όχημα και κατέβηκε από αυτό μαζί με το συνεπιβάτη του.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα τζιπ ανθρακί χρώματος. Μεταξύ των ανδρών ακολούθησε διαπληκτισμός και ο ένας από τους δύο επιβάτες του οχήματος φέρεται να χαστούκισε κάποιον από την παρέα των τριών Κρητικών, ενώ ο άλλος σήκωσε το πιστόλι του. Σημάδεψε και πέτυχε και τους τρεις άνδρες στο κεφάλι. Ολόκληρη η οδός Ιακχού γέμισε με το αίμα των δύο 28χρονων και του 32χρονου. Μετά τοι αιματηρό επεισόδιο οι δράστες επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δείτε επίσης: Αράχωβα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης του Όλιβερ

Οι τελευταίες εξελίξεις για την υγεία των θυμάτων αναφέρουν, ότι ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υποβλήθηκε χθες, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου σε χειρουργική επέμβαση και βρίσκεται διασωληινωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής. Παράλληλα, οι άλλοι δύο είναι σοβαρή, αλλά δεν κρίνεται, πως απειλείται η ζωή τους. Παρόλα αυτά, ο αδερφός του χειρουργημένου και ο φίλος τους νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Την τελευταία ώρα, μία είδηση σχετικά με την υπόθεση κάνει το γύρω του διαδικτύου, αλλά και έχει κατακλείσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέροντας, πως η Ελληνική Αστυνομία προέβη στη σύλληψη του ενός από τους δύο δράστες της επίθεσης.

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, η οποία έγινε το πρωί του Σαββάτου σε κοινή θέα. Ενώ από τις πρώτες σχεδόν ώρες έγινε η ταυτοποίηση του οχήματος, αλλά και ο εντοπισμός του. Πληροφορίες, που κυκλοφορούν ην τελευταία ώρα, παράλληλα ότι έγινε η σύλληψη ενός ατόμου Αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να έχει εμπλοκή με την υπόθεση, ενώ διευκρινίζεται, πως δεν είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ εναντίον των τριών Κρητικών.