Ρέντης: «Μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας ένας τον αγκάλιασαν και έψαλαν...» - Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του ψυχολόγου της οικογένειας για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

«Το "γιατί" θα βασανίζει για πάντα αυτούς τους ανθρώπους»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού που έφυγε από τη ζωή μετά από μέρες που πάλευε να κρατηθεί, έπειτα από τον ακρωτηριασμό του λόγω της φωτοβολίδας που δέχθηκε στο πόδι του στα επεισόδια στου Ρέντη.

Η ταφή του έπειτα θα λάβει χώρα στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη. Εκεί θα δώσουν το "παρόν" και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η στιγμή στο νεκροτομείο μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στου Ρέντη

Λίγο πριν το τελευταίο αντίο, ωστόσο, στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, μίλησε ο ψυχολόγος που στάθηκε στο πλευρό της οικογένειάς του όλες αυτές τις ημέρες που εκείνος βρισκόταν στη ΜΕΘ, εξηγώντας τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε στο νεκροτομείο.

«Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα από όλο το σώμα της αστυνομίας την ανθρώπινη πλευρά, τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικό, ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Την τελευταία μέρα, επειδή στη ΜΕΘ επιτρέπεται να μπουν μόνο οι γονείς, ο αποχαιρετισμός από τους συναδέλφους του Γιώργου έπρεπε να γίνει στο νεκροτομείο. Ο ψυχολόγος τους συνοδεύει. Όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας ένας τον αποχαιρέτησαν, τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια γύρω του έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική και συνταρακτική στιγμή, ήταν πραγματικά ένας θρήνος, ένα "ζήτω" στη ζωή και ένα "αθάνατος" για το παλικάρι. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς, γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση. Το "γιατί" θα βασανίζει για πάντα αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που πέταξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Τι ζήτησε την ώρα της ανάκρισης