Ρέντη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που πέταξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Τι ζήτησε την ώρα της ανάκρισης

Οι τελευταίες εξελίξεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Μέρες μετά την ομολογία του 18χρονου για την ναυτική φωτοβολίδα που πέταξε στο πόδι αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη, έγινε γνωστό πως κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, ο ίδιος υπέβαλε αίτημα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε, διότι είναι ήδη κατηγορούμενος και κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον 18χρονο που συνελήφθη στου Ρέντη

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην προδώσει τα ονόματα των ανθρώπων που φαίνεται πως του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, αλλά και τους καθοδηγητές, ζητώντας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων (δείτε εδώ αναλυτικά την απολογία του). Αυτήν την ώρα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν εάν θα τεθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ο Γολγοθάς της οικογένειάς του και οι απειλές μετά τη σύλληψή του

Οι γονείς του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε πως πέταξε την φωτοβολίδα στο πόδι του αστυνομικού - ο οποίος ακρωτηριάστηκε - στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στου Ρέντη πριν από λίγες ημέρες, μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, T-Live, την Τετάρτη 13/12.

Οι δυο τους αποκάλυψαν τον Γολγοθά που πέρασε η οικογένειά τους, καθώς αυτή τη στιγμή ανησυχούν για τον γιο τους και την τύχη του στην φυλακή, ενώ πριν χρόνια έχασαν τον πρωτότοκο σε τροχαίο. Απολογήθηκαν ξανά στον αστυνομικό και στην οικογένειά του γι' αυτό που φέρεται πως του έκανε το παιδί τους, ενώ αποκάλυψαν πως έκτοτε δέχονται απειλητικά μηνύματα.

«Ήταν το 2012, έγκυος στο πέμπτο παιδί, ήμουν στις ημέρες μου για να γεννήσω, τυχαίνει το περιστατικό αυτό με το παιδί μου. Πριν το ατύχημα είχαμε ξαπλώσει με τον σύζυγό λίγο αργά, ακούγεται μία σειρήνα έξω στον δρόμο και μου λέει ο σύζυγος "κάπου θα έχει πάρει φωτιά". Αυτό δεν το ξέρει κανείς από το οικείο μου περιβάλλον, το κουβαλάω μόνη μου τόσα χρόνια. Το μητρικό ένστικτο... Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, εγώ μέσα μου είπα στον εαυτό μου ότι είναι η σειρήνα του ασθενοφόρου για το παιδί μου. Μετά από λίγο, με πήρε τηλέφωνο ο δεύτερος γιος μου και μου είπε "πήγαινε στο Καματερό, χτύπησε ο Σώτος, δεν μιλάει καθόλου". Ο γιος μου μπήκε στη ΜΕΘ, δεν με άφηναν να πάω να τον δω καθόλου. Είχε χτυπήσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι από την παράσυρση που είχε γίνει. Ο οδηγός δεν τιμωρήθηκε. 2,5 χρόνια με αναστολή έφαγε. Ο μεγάλος και ο μικρός (ο κατηγορούμενος) ήταν πολύ δεμένοι, είχαν λατρεία», ανέφερε αρχικά η μητέρα του 18χρονου με τρεμάμενη φωνή.

Δείτε επίσης: «Αν ο Θεός τον αγαπά καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό για τη μάνα...» - Η τοποθέτηση του Κακλαμάνη μετά τον ακρωτηριασμό του 31χρονου αστυνομικού

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί όπως άνοιξα το κινητό μου, κατά της ζωής του παιδιού μου. Το έδωσα στην Ασφάλεια, για να ξέρω πώς θα κινηθώ και τι θα γίνει. Μας είπαν οι αστυνομικοί ότι θα μας προσέχουν, θα έχουν ανθρώπους εδώ. Το μήνυμα της απειλής ήρθε πριν τις 12 το βράδυ», σημείωσαν έπειτα οι δύο γονείς.

«Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα και δεύτερη κηδεία», έγραψε μεταξύ άλλων, το μήνυμα που έλαβε η μητέρα στο κινητό της.

Παρόλα αυτά οι δυο τους στη συνέχεια ζήτησαν ξανά συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού, τονίζοντας πως αν το δικό τους παιδί έκανε την επίθεση στον αστυνομικό, πρέπει να τιμωρηθεί, επιμένοντας παρόλα αυτά πως άλλοι κρύβονται από πίσω, όπως φαίνεται και από τις απειλές. «Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη αν το έχει κάνει το δικό μας παιδί», δήλωσαν.