Κηδεία 31χρονου αστυνομικού: Οδύνη στο τελευταίο αντίο του Γιώργου Λυγγερίδη - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας

Μετά το χτύπημα του με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - EUROKINISI
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - EUROKINISI

Το τελευταίο αντίο ειπώθηκε σήμερα, Παρασκευή 29/12 στον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη που αρχικά τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη και στη συνέχεια έχασε τη ζωή του μετά από μάχη που έδωσε.

Δείτε επίσης: Προφυλακιστέος ο 18χρονος που πέταξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό - Τι ζήτησε την ώρα της ανάκρισης

Το τελευταίο αντίο στον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη

Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου 31χρονου αστυνομικού έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη με τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην κηδεία να θρηνεί για τον Γιώργο Λυγγερίδη που έχασε τόσο άδικα και άδοξα τη ζωή του.

31χρονος - Ρέντη - Κηδεία
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - EUROKINISI
31χρονος - Ρέντη - Κηδεία - Δάκρυα
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - EUROKINISI
31χρονος - Ρέντη - Κηδεία - Μητσοτάκης
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - EUROKINISI

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του ψυχολόγου της οικογένειας

«Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα από όλο το σώμα της αστυνομίας την ανθρώπινη πλευρά, τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικό, ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Την τελευταία μέρα, επειδή στη ΜΕΘ επιτρέπεται να μπουν μόνο οι γονείς, ο αποχαιρετισμός από τους συναδέλφους του Γιώργου έπρεπε να γίνει στο νεκροτομείο.

Ο ψυχολόγος τους συνοδεύει. Όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας ένας τον αποχαιρέτησαν, τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια γύρω του έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική και συνταρακτική στιγμή, ήταν πραγματικά ένας θρήνος, ένα "ζήτω" στη ζωή και ένα "αθάνατος" για το παλικάρι. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους γονείς, γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση. Το "γιατί" θα βασανίζει για πάντα αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο ψυχολόγος της οικογένειας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος.