ΕΦΕΤ: Ανακαλεί προϊόν που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση και... - Αυστηρή προειδοποίηση στους καταναλωτές

Δείτε για ποιο πρόκειται και ξεφορτωθείτε το

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί προϊόν που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση και... - Αυστηρή προειδοποίηση στους καταναλωτές

Σε νέα ανάκληση προϊόντος προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με ένα σνακ το οποίο διακινείται και στην ελληνική αγορά από την παραγωγό εταιρεία και περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης.

Αυτό εμπορικά ονομάζεται «Hot Chip Challenge» και πωλείται σε συσκευασία των 3 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας και παράγεται από την τσέχικη εταιρεία «Hot-Chip s.r.o.».

Τι μπορεί να προκαλέσει το νέο προϊόν που ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, λοιπόν, εποπτεύει την άμεση ανάκληση αυτού από την εσωτερική αγορά, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Δείτε επίσης: Lidl - Aνακαλεί σοκολατένια αυγά πασίγνωστης μάρκας που τρώνε μικροί και μεγάλοι

Αξίζει να σημειωθεί πως ο λόγος που το προϊόν αυτό θεωρείται επικίνδυνο είναι γιατί τα υψηλά επίπεδα καψαϊκίνης μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία και να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους. Συνιστάται, έτσι, στους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν της φωτογραφίας, να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ ανάκληση προϊόντος

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επίσης...

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), για μία παρτίδα κατεψυγμένης σεφταλιάς, λόγω σαλμονέλας, μετά τα πακέτα ζυμαρικών τα οποία ανακάλεσε πριν από λίγες ημέρες (δείτε εδώ αναλυτικά).

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, όπου πάρθηκε δείγμα του προϊόντος, «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας και η εργαστηριακή εξέταση του ανωτέρω δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, ανέδειξε την παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Για τον λόγο αυτό, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και πραγματοποιούνται ήδη περεταίρω σχετικοί έλεγχοι. Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

undefined

TAGS