Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: Τι γράφει πάνω το στεφάνι της 13χρονης κόρης της Γεωργίας

Βαρύς θρήνος στην κηδεία της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: Τι γράφει πάνω το στεφάνι της 13χρονης κόρης της Γεωργίας

Το τελευταίο αντίο στην 41χρονη Γεωργία και στο αγέννητο βρέφος της είπαν σήμερα Πέμπτη 11/1 οι γονείς, η κόρη, οι συγγενείς της και οι φίλοι της. Μάλιστα, στην κηδεία πήγαν και συμμαθητές της 13χρονης - όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης - για να της συμπαρασταθούν.

Το τελευταίο αντίο ειπώθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Νέα Κρήνη και στη συνέχεια στα κοιμητήρια της Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Το κλίμα μάλιστα, ήταν πολύ βαρύ, με τα αγαπημένα της πρόσωπα να "λυγίζουν" και να ξεσπούν σε κλάματα (δείτε βίντεο από την εκκλησία).

Τι γράφει το στεφάνι της κόρης της 41χρονης Γεωργίας

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην κηδεία ήταν "μουδιασμένοι", αφού μια τόσο νέα γυναίκα που ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της, δολοφονήθηκε τόσο άδικα από τον σύντροφό της και το συνεργό του, οι οποίοι να σημειώσουμε πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι δυο παραμένουν υπό κράτηση. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία (όλες οι πράξεις κατά συναυτουργία), όπως και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το στεφάνι που άφησε η 13χρονη κόρη της Γεωργίας - την οποία απέκτησε με πρώην σύντροφό της - το οποίο έγραφε «Μαμά σ' αγαπώ πολύ. Είσαι πλέον ο άγγελός μου».

Οργισμένος ο πατέρας της 41χρονης

Το πρωί της Τετάρτης 10/1, στην εκπομπή Το Πρωινό, μίλησε ο πατέρας της 41χρονης ο οποίος ισχυρίζεται ότι η δολοφονία της κόρης του ήταν προμελετημένη και όχι εν βρασμώ.

«Αν θέλετε να αναπαράγεται ουσιαστικό έργο συμβάλλετε να λυθούν τα προβλήματα...Αν δείτε κάθε μέρα αυτό το οποίο συμβαίνει αυτό να βγάλετε. Δεν αποτελούμε μεμονωμένη εικόνα. Εικόνα είναι στην κοινωνία, η οποία εγκληματικότητα έχει φτάσει στα σύννεφα! Ας λάβει τα μέτρα της η πολιτεία και εσείς μαζί να συμβάλλεται μπας και αλλάξει κάτι. Και τα κοπροσκύλα οποία βγαίνουν και σκοτώνουν κοσμάκι ας πάρουν την πρέπουσα βαρύτητα.

Γιατί εσείς δεν το βλέπετε ότι όταν σχεδιασμός; να ληστέψει τα σπίτια μας και στο τέλος τέλος αυτό το οποίο κατάφερε να τον επιβραβεύεται μέρες πολλές. Δεν ξέρω το δικό σας κανάλι αν ήταν η κάποιο άλλο αλλά στην ουσία αυτό αποδείχθηκε.

Ο κάθε ηλίθιος μπορεί να μιλάει μπορεί να ρωτάει δεν έχετε αντίληψη των πραγμάτων; προβληματιστείτε με αυτά τα λόγια και θα βρείτε άκρη να σώσω την οικογένειες να σώσετε και παιδιά.

Όταν τον άκουγα να δίνει όλες αυτές τις συνεντεύξεις έβριζα αλλά δικός μου λόγος δεν περνάει, ο δικός σας περνάει που αναφέρεστε σε χιλιάδες κόσμο σε εκατομμύρια κόσμο. Ρεπορτάζ κάνετε για τηλεθέαση και για να οικονομάτε! Δεν κάνετε ρεπορτάζ για να γλιτώνετε τον κόσμο.

Δεν είμαι απλά οργισμένος, το ότι είχε ποινικά αδικήματα τα γνωρίζατε; τα μάθατε πότε; όταν ψάχνατε τηλεθέαση για να το βγάλετε και όταν έφτασε τελικό επίπεδο να έχει κατακρεουργήσει την κόρη μου. Δεν έπρεπε πρώτα να ψάξετε ποιόν. Όταν κάνεις μία σωρό από μάζα κρέατος είναι άνθρωπο δεν μπορείς να μιλάς στη συνέχεια ότι υπάρχει η δικαιοσύνη, ότι υπάρχει ενημέρωση υπάρχει ενδιαφέρον» ανέφερε ο πατέρας της Γεωργίας Μουράτη.