12χρονη Κολωνός: Μάρτυρας στην δίκη ο Φώτης Σπύρος

Τι κατέθεσε;

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού στο Εφετείο Αθηνών κεκλεισμένων των θυρών, όπου κατηγορούνται 26 άτομα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου, της παιδικής πορνογραφίας, της εμπορίας ανθρώπων, της μαστροπείας, όπως και της γενετήσιας πράξης με ανήλικο. Το πρωί της Παρασκευής 2/2, προσήλθε ως μάρτυρας και ο Φώτης Σπύρος.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που κατηγορούνται βρίσκεται και η μητέρα της ανήλικης, για την οποία νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν και προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. Πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την υπόθεση και η δικηγόρος του κοριτσιού, Ασπασία Ταραχοπούλου (δείτε εδω).

Τι κατέθεσε ο Φώτης Σπύρος για την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας On Time και του δημοσιογράφου, Σπύρου Δαρσινού, ο Φώτης Σπύρος παρουσιάστηκε στο Εφετείο, για να καταθέσει για την υπόθεση, αφού γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια της 12χρονης. Όπως αναφέρεται, ο ηθοποις διαμένει πολύ κοντά στην οικογένεια και ενίοτε βοηθούσε το ζευγάρι με τα συνολικά οκτώ παιδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψε την κατάσταση που ζούσε η οικογένεια και τις δυσκολίες που περνούσαν η μητέρα και ο πατέρας της 12χρονης.

Στη συνεδρίαση, παρέστη και ένα από τα αδέλφια της μικρής, το οποίο προσήχθη βίαια για να καταθέσει, καθώς δεν ήταν σε θέση να το κάνει τις προηγούμενες μέρες λόγω ασθενείας. Δεδομένου ότι η δίκη διεξάγεται με ταχύτατους ρυθμούς και οι δικάσιμες ορίζονται απανωτά, δεν είχε προλάβει να αναρρώσει φορές κατά τις δύο προηγούμενες φορές, που ήταν η σειρά του να καταθέσει, και ως εκ τούτου, στην τρίτη απουσία του, το δικαστήριο διέταξε την προσαγωγή του.

ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
NDP PHOTO

Οι δηλώσεις του Φώτη Σπύρου για την υπόθεση

«Γνωρίζω την οικογένεια αυτή, πριν πολλά χρόνια ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία με έναν κολλητό μου φίλο. Γνώριζα τα παιδιά και κάποια στιγμή είχαμε πει για να βαφτίσω ένα κοριτσάκι αλλά δεν πρόκειται για την 12χρονη σήμερα.

Απομακρυνθήκαμε. Αυτή η μάνα προσπαθούσε να ελέγξει τα παιδιά με όσες δυνάμεις είχε. Όταν αυτός ο άνθρωπος, ο πατέρας, δεν άφηνε επίδομα για επίδομα, δεν άφηνε τρόφιμο για τρόφιμο, δεν άφηνε τίποτα μα τίποτα, δεν ήξερε πόσα παιδιά έχει. Όλα τα παιδιά εκεί μέσα μεγάλωσαν πάρα πολύ περίεργα. Αυτό το παιδί ήθελε μία ασφάλεια, μια ζεστασιά, αλλά ήταν αφύσικο γιατί ζητούσε οικογένεια. Η γειτονιά βοηθούσε όσο μπορούσε» αποκάλυψε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα.