Οικογένεια Καρνέση: Σπύρος και Δέσποινα έβγαλαν κοινή ανακοίνωση για τη δολοφονία στη Γλυφάδα παρά τη μεταξύ τους διαμάχη

«Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi
Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας τους στην Γλυφάδα, κατά την οποία έπεσαν νεκροί η αδερφή τους Μαρία, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής τους εταιρείας και ένας καπετάνιος που εργαζόταν στο λογιστήριο, ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση έβγαλαν κοινή ανακοίνωση παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα φέρονται να εμπλέκονται σε μία σφοδρή δικαστική διαμάχη.

Μεταξύ άλλων, τα δύο αδέλφια της εφοπλιστικής οικογένειας ευχαριστούν τον κόσμο για το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση, παράλληλα ωστόσο ζητούν σεβασμό και ηρεμία για να ζήσουν το πένθος τους. «Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά, Σπύρος και Δέσποινα Καρνέση, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Η κοινή δήλωση Καπτα-Σπύρου Καρνέση και Δέσποινας Καρνέση

Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειες μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας.

Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ' ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

  • Καπτα-Σπύρος Καρνέσης
  • Δέσποινα Καρνέση

Δείτε επίσης: Γλυφάδα: Η ανακοίνωση του Σπύρου Καρνέση για το μακελειό - «Παρακαλούμε να αποφεύγεται...»

Η δικαστική διαμάχη εντός της οικογένειας

Η τελευταία φράση έχει ιδιαίτερο νόημα, καθώς τις τελευταίες μέρες βγήκε στην επιφάνεια μία έντονη δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε μέλη της οικογένειας, με αντικείμενο 325 εκατομμύρια ευρώ. Όπως ανέφερε πρόσφατο ρεπορτάζ, οι αδελφές του Σπύρου, Δέσποινα και Μαρία, αλλά και ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασάκης, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας 325 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως ισχυρίζονταν στην αγωγή τους, πρόκειται για μετρητά από τα αδιανέμητα κέρδη της ναυτιλιακής εταιρίας, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε κοινούς λογαριασμούς και τα οποία, σύμφωνα με όσα υποστήριζαν, τα ιδιοποιήθηκε ο επικεφαλής του ομίλου.

Από την άλλη πλευρά, ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά του ανήκαν και ότι οι αδελφές και ο γαμπρός του ήταν υπάλληλοι της εταιρείας. Μάλιστα, στην αγωγή που κατετέθη οι αδελφές του Σπύρου συμπεριέλαβαν και το περιβόητο ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση προκειμένου να ενισχύσουν την θέση τους ότι δεν ήταν απλοί υπάλληλοι της εταιρίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του T-live, η πλευρά του εφοπλιστή, στο πλαίσιο της αντιδικίας που υπάρχει, αμφισβητεί τόσο την ύπαρξη του πρωτότυπου συμφώνου όσο και την οποιαδήποτε νομική ισχύ του. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη πλευρά και παρουσιάζει σήμερα η εκπομπή, στην τέταρτη και τελευταία σελίδα του συμφωνητικού δεν υπάρχει καμία υπογραφή από τα μέλη της οικογένειας Καρνέση.

Δείτε το ρεπορτάζ: