Ομόφυλα ζευγάρια: Αυτή είναι η πρώτη αγγελία γάμου σε εφημερίδα

Ιστορική ημέρα η 15η Φεβρουαρίου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 15/2, η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε την πρώτη αγγελία γάμου. Η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Πλέον τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο αλλά και να αποκτήσουν παιδιά. Στη Νέα Σμύρνη λοιπόν, θα γίνει ο πρώτος γάμος.

Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε εφημερίδα

Δείτε επίσης: Σπάραξε στο κλάμα o Γιώργος Καπουτζίδης στον αέρα του BreakfastStar - «Η καρδιά δεν έχει γεννητικά όργανα! Δεν έχει φύλο»

Ομόφυλα ζευγάρια αναγγελία γάμου

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την ψήφιση του νομοσχεδίου

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στις κάμερες: «Θέλω να ξέρετε ότι αυτό το νομοσχέδιο, όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι του, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε, χωρίς το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρετε για το ποιο είναι το πραγματικό προοδευτικό κόμμα σε αυτή τη χώρα και ποιος είναι ο ηγέτης που δεν φοβάται να πει τα πράγματα όπως είναι και να μην έχει καμία αιτιολογία για τον προοδευτικό χαρακτήρα του. Σήμερα είναι ημέρα χαράς για την Ελλάδα, η οποία προχωράει κάθε μέρα και γίνεται μια σύγχρονη κοινωνία».

«Έχω μια παράκληση στους γονείς. Υπάρχει μια πιθανότητα να έχετε ένα παιδί που μπορεί να ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ξέρω ότι η μισή χώρα μπορεί να είναι διχασμένη σε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες που είναι στο εξωτερικό και δεν γυρνούν επειδή ξέρουν ότι αυτή η νοοτροπία ανήκει σε προηγούμενες εποχές. Θέλω να δουν μια σύγχρονη κοινωνία. Στους γονείς οι οποίοι είναι στην Ελλάδα και που έχουν παιδιά έξω και μέσα, που μέσα σε μικρές κοινωνίες μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να πούνε την πραγματικότητα τους, αγκαλιάστε τα παιδιά σας», είπε σε άλλο σημείο.