Τέμπη – Συγκλονίζει ο επιζών Νίκος Ζήσης: «Θα προτιμούσα να έχω “φύγει” εγώ αντί για τη σύζυγό μου»

«Συνεχίζω να ακούω τη φωνή της τα βράδια»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη – Συγκλονίζει ο επιζών Νίκος Ζήσης: «Θα προτιμούσα να έχω “φύγει” εγώ αντί για τη σύζυγό μου»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την τραγωδία των Τεμπών την επόμενη εβδομάδα, αλλά για τους επιζώντες και τους συγγενείς των θυμάτων είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Ένας εξ' αυτών, ο Νίκος Ζήσης, που επέβαινε στο μοιραίο τρένο μαζί με τη σύζυγό του Αθηνά, μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και τον Στρατή Λημνιό, για τις τελευταίες τους στιγμές και τη ζωή σήμερα μόνος με ένα μικρό παιδί, καθώς εκείνη έχασε τη ζωή της.

«Είναι πολύ δύσκολο να σου ζητάει ένα παιδί, στη 1 το βράδυ, να έχει και τη μαμά στο κρεβάτι. Νιώθω άχρηστος που δεν μπορώ να του την προσφέρω. Ζούσαμε την απόλυτη ευτυχία και καταλήξαμε στην απόλυτη δυστυχία», είπε αρχικά ο Νίκος Ζήσης.

Για να συμπληρώσει: «Ήμασταν δίπλα στο τρένο, έφυγε η Αθήνα, έφυγε η παραμπροστινή μας, έφυγε η Αναστασία που καθόταν πίσω δεξιά και μερικές φορές νιώθω ένοχος και λέω, “γιατί να μείνω εγώ και να φύγουν τα κορίτσια”. Αν ήταν στον χέρι μου, ειδικά για την Αθηνά θα προτιμούσα να έχω “φύγει” εγώ, με το χέρι στην καρδιά. Μια μάνα μεγαλώνει πολύ πιο σωστά θαρρώ το παιδί της».

Δείτε επίσης: Τέμπη: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έναν χρόνο μετά για τις εκρηκτικές ύλες στα αντικείμενα των επιβατών

Νίκος Ζήσης: «Δικαιοσύνη πουθενά στα Τέμπη, συγκάλυψη πάνω στη συγκάλυψη»

Αμέσως μετά ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές με τη γυναίκα του, πριν την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ήμασταν στο κυλικείο πέντε λεπτά νωρίτερα και η Αθηνά με έσωσε γιατί ήταν να πάω στην τουαλέτα στο βαγόνι δυο και μου είπε, “φάε όλο το τοστ πρώτα και μετά πήγαινε”. Δεν πέρασαν πάνω από τριάντα δεύτερα, καταλάβαμε ότι γίνεται επειδή έκλεισαν πρώτα φώτα. Μόνο που πρόλαβε να μου σφίξει το χέρι γιατί κρατιόμασταν και μου είπε, “Νίκο τον Χρήστο μας”. Αυτό συνεχίζω να το ακούω τα βράδια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον δεν έκρυψε την οργή του για την ατιμωρησία που επικρατεί, μετά απ' όσα έζησε: «Μου είπαν ότι “έφυγε” η Αθηνά την ημέρα που θα γινόταν η κηδεία. Να είσαι ανήμπορος, σ' ένα καθηλωμένος, να ξέρεις ότι κηδεύουν την γυναίκα σου και να μην μπορείς να είσαι εκεί, να της δώσεις έστω το τελευταίο φιλί... Όλα αυτά για να τρώνε με χρυσά κουτάλια τόσα χρόνια οι υπαίτιοι, οι δολοφόνοι των ανθρώπων μας. Δικαιοσύνη πουθενά, συγκάλυψη πάνω στη συγκάλυψη και έγκλημα πάνω στο έγκλημα. Αν δεν τιμωρηθούν, δεν θα ηρεμήσουμε κι εμείς».

Σε διαφορετικό σημείο, αποκάλυψε: «Δεν μπορείτε να μπείτε στο σπίτι μας με την Αθηνά, γιατί δεν μπορώ κι εγώ να μπω. Έχω πάει τρεις φορές από την ημέρα εκείνη. Το σπίτι το ανοίγεις και μυρίζει ακόμα Αθηνά, είναι όλα τα πράγματά της μέσα. Πήγα να παρκάρω από κάτω τις προάλλες και ο γιος μας μου είπε, “γιούπι μπαμπάκα μου με έφερες στο σπίτι της μαμάς. Πάμε πάνω να δούμε τη μαμά”».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαμά έρχομαι: "Λύγισε" η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη - «Δεν μπορώ να καταλάβω...»

Ράδιο Αρβύλα: «Την κυρία Καρυστιανού δεν την έχουν καλέσει πουθενά;» - ''Δίκασε'' ο Κανάκης ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών

Τέμπη – Η Μαρία Καρυστιανού ξεσπάει για το έγκλημα και αποκαλύπτει για την κόρη της: «Ήταν να πάρει το πρώτο τρένο αλλά...»

Πρωτομαγιά 2024: Μεταφέρεται η υποχρεωτική αργία - Πότε πέφτει

Καιρός (25/2): «Μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα...» - Πού θα "χτυπήσουν" βροχές και καταιγίδες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Καιρός (24/2): Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Ξέσπασε η Ευδοκία Τσαγκλή για τα Τέμπη: «Γίνεται ένα έγκλημα, είναι μαχαιριά πάνω στη μαχαιριά»

Τέμπη: Κρίσιμη η κατάσταση του Γεράσιμου 10 μήνες μετά το δυστύχημα - Δεν έχει ξυπνήσει ακόμα από το κώμα