Κορινθία – Τι δήλωσε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»: «Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ»

Τι απάντησε για την άρνησή του να κάνει τεστ DNA

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κορινθία – Τι δήλωσε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»: «Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ»

Ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός» της Κορινθίας, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο πλατό του «Πρωινού». Ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε με τον Γιώργο Λιάγκα, μίλησε για τη ζωή του, τα παιδιά και τη σύζυγό του.

Μόλις τον συνάντησε ο παρουσιαστής είπε χαρακτηριστικά: «Σε γνωρίζω πέντε λεπτά. Δεν μου φαίνεσαι λαμόγιο. Έχω γνωρίσει λαμόγια στη ζωή μου, και λαμόγια με κοστούμια και γραβάτες. Δεν μου κάνεις λαμόγιο, ούτε ο τύπος που θέλει να εξαπατήσει άλλους ανθρώπους. Μου κάνεις ένας φτωχός άνθρωπος, βιοπαλαιστής».

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης στη συνέχεια μίλησε για αρκετή ώρα για την πίστη του. «Είμαι παλαιοημερολογίτης, οι παλαιοημερολογίτες είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Γνώρισα κάποιον κληρικό του παλαιού και έτσι έγινα κι εγώ», είπε μεταξύ άλλων.

Όσα δήλωσε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» της Κορινθίας

«Ήταν η επετηρίδα τότε, αν περίμενα να διοριστώ, θα διοριζόμουν τώρα. Αλλά από 21 χρονών έγινα πατέρας, και ως εκ τούτου έπρεπε να ζήσω, οπότε δούλεψα σε ό,τι δουλειά μπορούσα να κάνω. Μέχρι επαγγελματίας οδηγός και ντελίβερι ή σε οικοδομές ήμουν, όπου έβγαινε το μεροκάματο.

Στον δήμο Ηλιούπολης είχα ήδη μία περιπέτεια με τον πρώτο μου γάμο, είχα ήδη ξαναπαντρευτεί, οπότε ήμουν πολύτεκνος, είχα τα μόρια, ήταν πολύτεκνος και ο πατέρας μου, η μητέρα μου ήταν ανάπηρη... Είχα πολύ υψηλή μοριοδότηση, κι έτσι μπήκα σε ένα απορριμματοφόρο, κάναμε τη βρώμικη δουλειά», ανέφερε σχετικά με τα επαγγέλματα που έκανε για να ζήσει.

Ο «παλαιοχριστιανός» της Κορινθίας απάντησε στη συνέχεια για το γεγονός πως τα παιδιά του έμειναν για χρόνια σε ίδρυμα: «Στο παρελθόν είχα κάνει και άλλο γάμο. Η πρώτη μου σύζυγος κάποια στιγμή αντιμετώπιζε προβλήματα και τα παιδιά μου κάποια στιγμή φιλοξενήθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Υποχρεώθηκα να τα πάρω με δικαστήρια, κι ενώ η δικαιοσύνη είναι πολύ γρήγορη να σου πάρει το παιδί, όπως αποδείχτηκε στη δική μου περίπτωση, είναι πολύ χρονοβόρο για να στο ξαναδώσει, πέρασαν 10 χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση».

«Στην κόρη μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού στο Γυμνάσιο»

Σχετικά με τους λόγους που πλέον δεν στέλνει τα παιδιά του σχολείο είπε: «Στη φύση υπάρχει μια ποιότητα ζωής. Αν νοίκιαζα ένα υπόγειο στην Αθήνα, ενδεχομένως να φυτοζωούσα με τα επιδόματα. Τα παιδιά μου θα ήταν σε ένα κουτί, δεν θα μπορούσαν να παίξουν, αλλά θα μπορούσαν να πάνε σχολείο. Θα σωνόντουσαν αν πήγαιναν σχολείο; Όταν ήμουν μικρός μου έλεγε η δασκάλα μου "σπούδασε για να μην γίνεις σκουπιδιάρης" και τελικά σπούδασα και έγινα σκουπιδιάρης. Ψωμί έφαγα από τις χειρωνακτικές δουλειές»

Και κατέληξε, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα: «Ο Χριστοφόρος, ο γιος μου, είναι 12 ετών και είναι μελισσουργός. Έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει με αυτό το επάγγελμα πάρα με ένα απολυτήριο Λυκείου. Πήγαν στα σχολεία, τώρα μαθαίνουν στο σπίτι, ο Νικόλαος έχει διαβάσει τα άπαντα του Ντοστογιέφσκι και τις Γραφές. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα να μάθουν με τηλεκπαίδευση, εφόσον εξαιρεθούν κάποια μαθήματα, όπως τα σύγχρονα θρησκευτικά ή η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που αντιβαίνουν στα “πιστεύω” μας. Στην κόρη μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού, στο Γυμνάσιο»

Η άρνηση του να κάνει τεστ DNA

Στη συνέχεια, για όσα λέγονται περί αιμομιξίας, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης απάντησε: «Διαφωνώ με το τεστ dna γιατί το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και ζητήθηκε από ένα ανώνυμο εισαγγελέα. Δεν θέλω να συζητήσω τα προσωπικά ενός παιδιού μου. Δεν θέλω να πω στον δημόσιο διάλογο κάτι σχετικό με το ζήτημα ενός ενήλικου προσώπου. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού μιας ενήλικης κοπέλας, τότε δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θέλω να συζητήσω τα προσωπικά ενός ενήλικου παιδιού μου. Αυτό είναι δικό μου θέμα συζήτησης; Στην οικογένειά μου αποκαλούμαστε αδέλφια, με φωνάζουν μπαμπά, αλλά και “αδερφέ”. Όλοι είμαστε αδέρφια, έχουμε τον ίδιο πατέρα».

Η πιστοποίηση και η διάγνωση με διπολική διαταραχή

«Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δεν χρειαζόταν να νοσηλευτώ, ήμουν συνεργάσιμος και κάνω θεραπεία, είναι μία ανίατη πάθηση. Εμένα με ωφελούσε ο καθαρός αέρας και η ηρεμία. Είναι μία κατάρα για τον άνθρωπο που την περνάει, γιατί ενώ έχεις επιτεύγματα δεν μπορείς να νιώσεις χαρά», είπε σχετικά ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης και κατέληξε: «Την πιστοποίηση την έβγαλα για να κάνω την μετάταξή μου. Τους έκανα χάρη γιατί θα μπορούσα να πάρω σύνταξη και να μην δουλεύω. Αλλά νιώθω ακόμα παραγωγικός δεν θα ήθελα να βγω το δρόμο και να λένε ότι είμαι 45 χρονών και έχω πάρει σύνταξη. Για μια πολύ απλή υπόθεση εφαρμόστηκε όλη η αυστηρότητα του νόμου σε μένα και την οικογένειά μου».