Τέμπη - Συγκλονίζει η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας: «Αισθάνομαι ενοχές γιατί δεν ήξερα»

«Τον παρότρυνα να πάρει μέρος στην προκήρυξη, ήθελα να τον βλέπω πιο συχνά και τον έχασα για πάντα...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη - Συγκλονίζει η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας: «Αισθάνομαι ενοχές γιατί δεν ήξερα»

Η Σταυρούλα Μασαλή, μητέρα του 29χρονου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, Δημήτρη Μασαλή, μίλησε στη Super Kατερίνα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

«Δεν έχω αντέξει να πάω στο σημείο ακόμα, σήμερα είναι η πρώτη μέρα που πάω, είναι πολύ δύσκολα. Δεν ήξερα αν θα καταφέρουμε σήμερα να πάμε. Ο γιος μου, ο Δημήτρης, ήταν 29 ετών και ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που τόσο καιρό δεν έχουμε ακούσει ότι είχε μέσα δύο παιδιά που δεν έκαναν κανένα λάθος», είπε αρχικά.

Για να συμπληρώσει: «Ήταν δύο παιδιά με πτυχία. Ζήτησαν απίστευτα προσόντα για να τα προσλάβουν, οπότε θεωρήσαμε κι εμείς ότι για να ζητάνε τόσα ότι πλέον ο σιδηρόδρομος είναι σε άλλο επίπεδο. Αυτά τα παιδιά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις γνώσεις, την αγωγή και το ήθος τους. Αν δεν χάνονταν, θα μπορούσαν να προσφέρουν»

Δείτε επίσης: Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας για τα Τέμπη: «Όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες πραγματικά είναι εν πολλοίς υποκριτικό»

Όπως αποκάλυψε η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, μόλις πρόσφατα βρήκε το κουράγιο να δει εικόνες από το δυστύχημα: «Πριν από 2 μήνες, όταν ξεκίνησε η Εξεταστική, γνώρισα έναν άλλον κόσμο. Μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχα δει τίποτα από το δυστύχημα, γιατί δεν μπορούσα. Τώρα το ζω, βλέπω τις εικόνες, τα ηχητικά, τις λαμαρίνες. Προσπαθούσα να διαπραγματευτώ την απώλεια. Είναι απίστευτο».

Η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη συγκινεί

Η κ. Σταυρούλα Μασαλή συνέχισε: «Τι δικαίωση μπορούν να περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν χάσει τα παιδιά τους, και τι μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους; Όμως αυτά που ξεσκεπάζονται είναι τραγικά, όχι μόνο αν είσαι γονιός, αλλά άνθρωπος και ενεργός πολίτης. Δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα από τα προβλήματα που υπήρχαν. Κανείς δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τη ζωή του παιδιού του για έναν μισθό, γι' αυτό και αισθάνομαι ενοχές, γιατί δεν ήξερα. Γιατί να μην ξέρω; Και κάποιοι άλλοι γονείς αισθάνονται ενοχές που επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στο τρένο».

Αμέσως μετά αποκάλυψε και τις προσωπικές ενοχές που νιώθει, και ας μην φταίει σε τίποτα: «Σκεφτείτε ότι τον παρότρυνα να πάρει μέρος στην προκήρυξη γιατί δούλευε σε μεγάλη εταιρεία στην Αλεξανδρούπολη και δεν τον έβλεπα συχνά. Ήθελα να τον βλέπω πιο συχνά και τον έχασα για πάντα. Πάντα θα μας ακολουθεί αυτό, γιατί ο γονιός πρέπει να προστατεύει τα παιδιά σε όλες τις ηλικίες και σκέφτεσαι ότι κάτι έκανες λάθος».

Και κατέληξε την τοποθέτησή της λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έπρεπε να συμβεί αυτό για να καταλάβουμε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τι κάνουμε εμείς γι' αυτό; Να μην φωνάξει ο κόσμος μόνο μία μέρα, μην επαναπαυτούμε. Όχι για τη δική μας τη δικαίωση, οι επόμενοι να φοβούνται. Κλάψαμε για τη Μάνδρα και για το Μάτι, μέχρι που γίναμε πρωταγωνιστές στην επόμενη τραγωδία».