Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας για τα Τέμπη: «Όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες πραγματικά είναι εν πολλοίς υποκριτικό»

« Εργαλειοποιείται ακόμα και η κυρία Καρυστιανού»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας για τα Τέμπη:  «Όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες πραγματικά είναι εν πολλοίς υποκριτικό»

Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού του ΑΝΤ1 σήμερα Τετάρτη 28/2 με αφορμή τον έναν χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη. Ο παρουσιαστής ήταν φανερά έξαλλος με το γεγονός πως έχει "στηθεί ένα πανηγύρι για το ποιος από όλους είναι πιο φιλεύσπλαχνος".

Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα με αφορμή για Τέμπη

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Αφού πήγα στον φίλο μου τον Γιάννη Πάριο. Μετά γύρισα σπίτι και δεν κοιμήθηκα. Μπήκα στα sites και θυμήθηκα όσα έγιναν πέρσι στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά. Θεωρώ ότι όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες πραγματικά είναι εν πολλοίς υποκριτικό, διότι είναι σαν να μη σεβόμαστε τους 57 νέους συνανθρώπους μας που χάθηκαν.

Έναν χρόνο μετά δυστυχώς βλέπω ότι στον θάνατο 57 ανθρώπων έχει στηθεί ένα πανηγύρι για το ποιος από όλους εμάς είναι πιο φιλεύσπλαχνος, έχει περισσότερες ευαισθησίες και δίνει μεγαλύτερο βάρος στην εθνική αυτή τραγωδία. Άρα για ακόμα μία φορά, ο λαός ο Έλληνας αυτός στην πλάτη 57 ατόμων που πέθαναν και δεκάδων άλλων που βιώνουν το πένθος και δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν, έβγαλαν το δάχτυλο και το κουνάνε ότι ο ένας έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από τον άλλο.

Εργαλειοποιείται ακόμα και η κυρία Καρυστιανού. Υπάρχει επιχειρηματολογία τις τελευταίες ώρες για το ποια εκπομπή έχει φιλοξενήσει περισσότερο τις απόψεις της κυρίας Καρυστιανού. Δηλαδή αν μία εκπομπή την έχει φιλοξενήσει 10 λεπτά και άλλη 8, αυτή που την φιλοξένησε 10 έχει μεγαλύτερη ευαισθησία; Είναι περισσότερο Έλληνες; Πονάνε και ματώνουν περισσότερο; Είναι ντροπή να λέγονται όλα αυτά. Πραγματικά! Διότι εδώ μιλάμε για 57 ανθρώπους που έφυγαν... Κι άντε αυτοί δεν καταλαβαίνουν, φύγανε. Υπάρχουν κι άνθρωποι που μείνανε και θα μείνουν για πολύ ακόμα να βιώνουν αυτό το εθνικό πένθος... Έναν χρόνο μετά το πρόβλημα είναι ποια εκπομπή κάνει το καλύτερο ρεπορτάζ;»

Ένα χρόνο μετά το πρόβλημα είναι ποιος έκανε το καλύτερο ρεπορτάζ; ποιος το έκανε για τηλεθέαση, ποιος έκλαψε πραγματικά και ποιος έκλαψε υποκριτικά για να διεγείρει τον κόσμο; Αυτό έχετε καταλάβει ένα χρόνο μετά; Ένα χρόνο μετά, γι’ αυτούς τους ανθρώπους, χρειάζεται μόνο συγγνώμη από την υπόλοιπη κοινωνία και σκασμός, σιωπή! Μόνο αυτό! Πρέπει να κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη, πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι ακριβώς συνέβη», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε επίσης: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια: «Τη σκότωσαν, την έκαψαν και μας έδωσαν μια κούτα στάχτη»