Τέμπη - Γονείς αδελφών Πλακιά: «Ο Καραμανλής μάς κούνησε το δάχτυλο στην εξεταστική, με θράσος»

«Μετά από ένα χρόνο νιώθουμε τύψεις. Πού να φανταστούμε ότι βάζουμε τα παιδιά μας στο τρένο του θανάτου;»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη - Γονείς αδελφών Πλακιά: «Ο Καραμανλής μάς κούνησε το δάχτυλο στην εξεταστική, με θράσος»

Η Σοφία και ο Νίκος Πλακιάς έχασαν τις δίδυμες κόρες τους, Χρύσα και Θώμη, που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών έναν χρόνο πριν μαζί με την επίσης αδικοχαμένη ξαδέρφη τους, Αναστασία. Οι δύο γονείς κατευθύνονταν στο σημείο της τραγωδίας, όπου πραγματοποιείται σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο, και μίλησαν στην εκπομπή Super Κατερίνα για την αντιμετώπιση από τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, αλλά και τη γενικότερη αδιαφορία της πολιτείας.

«Επιβάλλεται να πάμε, φέρουμε βαρύ φορτίο, χάσαμε 3 παιδιά και πρέπει μόνοι μας να εξιχνιάσουμε το έγκλημα. Ήμασταν από τους πρώτους γονείς που φτάσαμε στο σημείο μηδέν εκείνο το βράδυ, αφού ο τόπος καταγωγής μας είναι από την Καλαμπάκα», είπαν αρχικά οι γονείς των αδικοχαμένων διδύμων.

Για να συμπληρώσουν: «Δεν θέλουμε στήριξη, θέλαμε πριν από αυτό να ήταν δίπλα μας, όχι τώρα. Όταν ο Καραμανλής έσκιζε τα ιμάτιά του για την ασφάλεια των τρένων και μετά στην εξεταστική-θέατρο του παραλόγου μας κούνησε το δάχτυλο μπροστά στις κάμερες με θράσος, πώς να δεχτώ να μου μιλήσει; Είχε το θράσος σήμερα να κάνει δήλωση. Σήμερα, ημέρα μνήμης, βγήκε κι έκανε δήλωση ότι συμπάσχει και κλαίει μαζί μας!»

Δείτε επίσης: Τέμπη – Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια: «Τη σκότωσαν, την έκαψαν και μας έδωσαν μια κούτα στάχτη»

Στη συνέχεια, οι γονείς των αδελφών Πλακιά μπήκαν σε λεπτομέρειες για την ημέρα του δυστυχήματος. «Θυμάμαι ότι τα παιδιά τα μάλωνα να φύγουν από το σπίτι, για να διαβάσουν, γιατί ξεκινούσε η εξεταστική. Πού να φανταστούμε ότι βάζουμε τα παιδιά μας στο τρένο του θανάτου;», δήλωσαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: «Ο σταθμός της Καλαμπάκας είναι στα 200 μέτρα από το σπίτι μας, πού να φανταστούμε τι γινόταν εκεί μέσα. Ο σταθμάρχης εκεί πρωτοδιορίστηκε και τον πήραν στη Λάρισα για να κάνει τα ρεπό των άλλων, τον άχρηστο! Μετά από ένα χρόνο αισθάνομαι τύψεις»

Οι γονείς των διδύμων στα Τέμπη καταγγέλλουν τον Κώστα Καραμανλή

Κλείνοντας εξαπέλυσαν ένα δριμύ «κατηγορώ» σε όσους γνώριζαν και δεν μίλησαν. «Δεν έχει βγει ένας να πει ότι είναι υπεύθυνος, δεν έχουν βρει το θάρρος. Ανεύθυνοι όλοι σε αυτή τη χώρα. Γιατί ο Καραμανλής, ο Αγοραστός, και κάθε υπεύθυνος δεν ήρθε στα δικαστήρια, να αποποιηθεί τη βουλευτική του ασυλία για όσο διαρκέσει η δίκη, και αν αθωωθούν, πρώτοι θα τους ζητήσουμε συγγνώμη, και θα τους αποζημιώσουμε κιόλας», ανέφεραν η Σοφία και ο Νίκος Πλακιάς

Και κατέληξαν την τοποθέτηση τους λέγοντας μεταξύ άλλων: «Να μας κοιτάξουν στα μάτια. Με τη σύζυγό μου κάναμε 7 αιτήματα να παρευρεθούμε στην Εξεταστική. Δεν μας επέτρεψαν. Κάλεσαν όποιους τους βόλευε. Δεν θα συγχωρέσω ποτέ αυτούς που ήξεραν και δεν μίλησαν. Να είστε καλά, να έχετε τύχη, γιατί εμείς δεν είχαμε. Να μην μας αφήσετε, και αν δεν μπορείτε εσείς, να πιέσετε συναδέλφους σας να μην ξεχαστεί».