Τέμπη – Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι καταγγέλλει: «Να δικαστούν αυτοί που έκαναν το έγκλημα»

«Μόνο αυτό μας έχει μείνει εδώ, η φωτογραφία του!»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη – Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι καταγγέλλει: «Να δικαστούν αυτοί που έκαναν το έγκλημα»

Δύσκολες ώρες στον τόπο τις τραγωδίας των Τεμπών με εκατοντάδες συγγενείς των 57 αδικοχαμένων παιδιών να συγκεντρώνονται σιγά-σιγά από το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου για να δώσουν το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο που ξεκινάει σε λίγη ώρα. Ο Θεολόγος Ηλιού βρίσκεται εκεί με την κάμερα του Mega, και βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», για να μεταφέρει απευθείας το κλίμα που επικρατεί.

Φωτογραφίες των θυμάτων, μαζί με πανό και 57 ελιές που φυτεύτηκαν στη μνήμη τους, έχουν γεμίσει πλέον τον τόπο, με τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών που επισκέπτονται το σημείο να ενώνονται πλέον από έναν κοινό πόνο.

Άλλοι δίνουν συνεχές «παρών», και άλλοι επισκέπτονται για πρώτη φορά το συγκεκριμένο σημείο, μετά από τη μοιραία νύχτα καθώς δεν άντεχαν σε αυτό το διάστημα να επιστρέψουν. Για όλους ωστόσο τα συναισθήματα είναι εξίσου δυνατά.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης για την επέτειο των Τεμπών: «Ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, αλλά και ως πατέρας συμμετέχω στο πένθος της πατρίδας»

Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι ζητάει δικαίωση για τα Τέμπη

H κάμερα του «Πάμε Δανάη» συνάντησε τον πατέρα του Ντένις Ρούτσι. Ο 22χρονος είχε πάρει τη μοιραία αμαξοστοιχία για να ταξιδέψει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να δει την οικογένειά του και την κοπέλα του.

«Μόνο αυτό μας έχει μείνει εδώ, η φωτογραφία... Μας το πήραν! Τα συναισθήματα έχουν χαθεί, εμείς ζητάμε όλοι αυτοί που έκαναν αυτό το έγκλημα να δικαστούν. Κάποια στιγμή θα πάνε εκεί που πρέπει όλοι τους. Δεν υπάρχει γιατρειά στον πόνο, όποιος το λέει είναι ψέμα», είπε αρχικά ο πατέρας του άτυχου νέου.

Για να καταλήξει στη λακωνική τοποθέτησή του: «Δεν υπάρχει γιατρειά, δεν υπάρχει, απλά είναι μια πληγή ανοικτή κάθε μέρα... Τι να πω... Ο γιος μου κανονικά ήταν στο πέμπτο βαγόνι, αλλά πήγε στο κυλικείο να πάρει ένα αναψυκτικό. Αυτή είναι η απόλυτη ειρωνεία».