Τέμπη: Ηχηρή απάντηση - Φοιτητές και μαθητές έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 νεκρών

Μετά το χθεσινοβραδινό 28/2 σβήσιμο από συνεργείο καθαριασμού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - EYROKINISI
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - EYROKINISI

Την Τετάρτη 28/2 ολοκληρώθηκε ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο πέθαναν 57 αθώες ψυχές, ένα νεαρό αγόρι δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς οι επιβάτες του μοιραίου εκείνου τρένου φέρουν ακόμα και σήμερα σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Εχθές 28/2 λοιπόν κηρύχθηκε μεγάλη πανελλαδική απεργία στο κέντρο της Αθήνας με πλήθος κόσμου να τιμάει μεταξύ άλλων και τους νεκρούς των Τεμπών δίνοντας παράλληλα ένα πολύ ηχηρό μήνυμα κατά της συγκάλυψης αλλά και της άμεσης ανάγκης να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 νεκρών και οι ηλικίες τους μπροστά από τη Βουλή, συγκεκριμένα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τα social media μάλιστα κατακλύστηκαν με φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που γράφτηκαν τα ονόματα.

Με μεγάλη θλίψη ωστόσο έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης 28/2, πως συνεργείο καθαρισμού έσβησε επιδεικτικά τα βαμμένα με κόκκινη μπογιά ονόματα (δείτε εδώ τι απαντάει η Αντιδημάρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Αθηνών).

Η κίνηση μετά το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών από τα Τέμπη

Σε συνέχεια, την Πέμπτη 29/2 το κέντρο κατακλύστηκε ξανά από πλήθος κόσμου λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών.

Νεαρά σε ηλικία άτομα στάθηκαν με τόλμη - ξανά - μπροστά από τη βουλή και έβαψαν με τα χέρια τους τα σβησμένα ονόματα των νεκρών απαντώντας έτσι στη χθεσινοβραδινή άκομψη και απολύτως χυδαία κίνηση του σβησίματος.

Τέμπη - Ονόματα νεκρών
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - EYROKINISI

Η ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας για το σβήσιμο των ονομάτων

"Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών'', αναγράφεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Αθηνών Ρωξάνης Μπέη.