Τέμπη: Σβήστηκαν τα ονόματα των 57 θυμάτων στο Σύνταγμα - Η επίσημη ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ρωξάνης Μπέη

«Εμείς δε δώσαμε καμία εντολή για κάτι τέτοιο...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSΙ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSΙ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το γεγονός ότι συνεργείο καθάρισμού έσβησε, κατά την διάρκεια της νύχτας, τα ονόματα των 57 θυμάτων, του δυστυχήματος στα Τέμπη, που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Για το περιστατικό, μίλησε η αντιδήμαρχος καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, στην εκπομπή Super Κατερίνα, το πρωί της Πέμπτης 29/2, εξηγώντας τι συνέβη.

Τι απάντησε η αντιδήμαρχος καθαρισμού για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων

«Εμείς δε δώσαμε καμία εντολή για κάτι τέτοιο. Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι ο φρούραρχος της Βουλής είχε καλέσει το συγκεκριμένο τμήμα της διεύθυνσης και είχε αναφέρει ότι υπάρχουν γραμμένα συνθήματα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ζήτησε να επέμβει το συνεργείο του Δήμου για να καθαρίσει. Μάλιστα αυτό έγινε μεσημεριανή ώρα και το συνεργείο απάντησε ότι δε γινόταν να επέμβει εκείνη την ώρα γιατί υπήρχε πορεία.

Δείτε επίσης: Τέμπη: «Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ, γίνεται μίσος και θυμός...» - Κραυγή οργής από τον πατέρα των διδύμων

Εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί. Εγώ το είδα γραμμένο αυτό σήμερα το πρωί, δε με ενημέρωσε κανείς. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό. Δυστυχώς, αυτό το οποίο συνέβη, είναι ότι χωρίς καμία εντολή και καμία ερώτηση έγινε αυτό. Ο φρούραρχος πήρε τηλέφωνο στο τμήμα καθαριότητας, κατέγραψε το αίτημα, και πήγαν στη βραδινή βάρδια να προχωρήσει το αίτημα. Πολύ κακώς, κι αυτός είναι ο λόγος που κι εμείς σήμερα απολογούμαστε.

Είναι κάτι που δε θα έπρεπε να έχει συμβεί, ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Εμείς σε καμία περίπτωση δε θα δίναμε τέτοια εντολή. Δυστυχώς, επειδή έγινε μια διαδικασία μηχανικά, και αυτό είναι και το απαράδεκτο, είμαστε εδώ. Δεν έπρεπε να έχει γίνει αυτό. Από το πρωί συζητάμε τι κίνηση υψηλού συμβολισμού μπορούμε να κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Αθηνών Ρωξάνης Μπέη

"Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών."