Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραμένει στη φυλακή για 6 μήνες ακόμα - Τα κλάματα του Μάνου Δασκαλάκη στην δικαστική αίθουσα

Η κατάθεση του πρώην συζύγου της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Άλλη μία δίκη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, και η ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν εμφανής. Υπήρξε, μάλιστα, και ένα άγριο επεισόδιο ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι λίγο πριν αναχωρήσουν (δείτε εδώ τι συνέβη).

Ο Ιάσονας Τσόλης, δημοσιογράφος της εκπομπής του ALPHA, T-Live, μετέφερε αργότερα στον αέρα όσα συνέβησαν και όσα κατέθεσε ο πατέρας των τριών άτυχων παιδιών της οικογένειας που είχε δημιουργήσει με την κατηγορούμενη.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη σημερινή 5/3 δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης, συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "λύγισε" τη στιγμή που χρειάστηκε να μιλήσει για την ώρα που το πρώτο παιδί της οικογένειας τον ρώτησε για την απώλεια της αδερφής της, και έβαλε κανονικά τα κλάματα, απολογούμενος για την συγκίνησή του.

Σε άλλο σημείο, όμως, μίλησε για την σχέση του με την πρώην σύζυγό του και τις ζήλιες της.

  • Πρόεδρος: Η κατηγορούμενη πως ήταν ως μητέρα;
  • Δασκαλάκης: Αυτό που μας έδινε να καταλάβουμε ήταν ότι ήταν άψογη. Περιποιημένα τα παιδιά πάντα, το σπίτι στην εντέλεια. Μας έδειχνε ότι ήταν άψογη εκείνη τη χρονική περίοδο.
  • Πρόεδρος: Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση σας;
  • Δασκαλάκης: Έκανα εγώ το 2018 μια επιπολαιότητα και δημιούργησα μια εξωσυζυγική περιπέτεια. Ήταν επιπολαιότητα της ηλικίας μου. Το έμαθε η κατηγορούμενη από τον άνδρα με τον οποίο είχε σχέση η κοπέλα με την οποία είχα την περιπέτεια.
  • Πρόεδρος: Πως σας το είπε;
  • Δασκαλάκης: Ήρεμη ήταν. Από την αρχή μου έλεγε ότι επειδή είμαι μικρός ξέρει ότι μπορεί να κάνω κάποια επιπολαιότητα. Με πήρε τηλέφωνο, πήγα στο σπίτι και μου είπε ότι θα το συγχωρέσει. Εγώ της εξήγησα ότι εγώ στη θέση της δεν θα το δεχόμουν. Επίσης της είπα ότι αν είναι να μην γυρίσω σπίτι για να μου κάνει τα ίδια. Μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, ότι έχουμε οικογένεια.
  • Πρόεδρος: Δεν υπήρξε καμία ένταση μεταξύ σας;
  • Δασκαλάκης: Όχι ένταση δεν υπήρξε. Ερχόταν όμως στην επιφάνεια μια στο τόσο. Υπήρχαν στιγμές ζήλειας που το ανακαλούσε. Ήταν εμμονική ζήλεια.
  • Πρόεδρος: Γιατί το λέτε αυτό;
  • Δασκαλάκης: Θα προκύψουν στην πορεία πράγματα.

Όταν ρωτήθηκε για τον θάνατο του δεύτερου παιδιού του, επισήμανε: «Περίπου στις 4.30 με 5 το απόγευμα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη όπου μου είπε "το παιδί έμεινε". Της λέω "τι εννοείς;". Μου επανέλαβε το "παιδί έμεινε, έχουν έρθει οι γιατροί". Ακουγόταν η φωνή της ταραγμένη.

Αυτό που πλέον μου φαίνεται παράξενο είναι όταν ήρθε η κ. Μπάκα και μας είπε να γίνει νεκροψία για να δούμε τι έγινε. Τότε η κατηγορούμενη πετάχτηκε και είπε "όχι δε θα μου χαρακώσετε το παιδί". Τότε περάστηκε ο θείος και η θεία μου και της εξήγησαν ότι δε θα φαίνεται κάτι στο παιδί. Και μετά συμφώνησε».

Η απόφαση του δικαστηρίου

Παρόλο που η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου, αποφασίστηκε η παράταση της προφυλάκισης της 35χρονης κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, που θα δικαστεί για τη δολοφονία των άλλων δύο παιδιών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της - Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Μάνος Δασκαλάκης: «Η κατηγορούμενη προσπάθησε να του χυμήξει και...» - Τι αποκάλυψε η συνήγορός του για το περιστατικό μετά την δίκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε η ώρα της κρίσης - Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Καιρός (10/3): Ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι και τις απογευματινές ώρες στην Αττική - Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου

Καιρός (9/3): Γενικά αίθριος με σταθερή θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα πέσει βροχή

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 9 Μαρτίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου