Μόσχα - Εικόνες φρίκης! Μακελειό σε συναυλία με τουλάχιστον 60 νεκρούς: Τι συνέβη

Το χρονικό και οι υπεύθυνοι

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μόσχα - Εικόνες φρίκης! Μακελειό σε συναυλία με τουλάχιστον 60 νεκρούς: Τι συνέβη

Αδιανόητες στιγμές τρόμου έζησαν το βράδυ της Παρασκευής 23 Μαρτίου δεκάδες άνθρωποι, καθώς κατά τη διάρκεια συναυλίας σε αίθουσα του Κρασνογκόρσκ, στα περίχωρα της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση, η οποία άφησε πίσω της πάνω από 60 νεκρούς, όπως επιβεβαίωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο αριθμός αυτός, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ο Υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, αναφέρει πως υπάρχουν 115 τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονται και ανάμεσά τους βρίσκονται πέντε παιδιά. Από αυτούς 60 ενήλικες και ένα παιδί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το μακελειό στη Μόσχα

Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην αίθουσα Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν χωρίς έλεος, προς κάθε κατεύθυνση. Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες εκρήξεις, όπως και το ξέσπασμα πυρκαγιάς, η οποία εξαπλώθηκε σε δευτερόλεπτα στο κτήριο.

Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή που οι άντρες εισέβαλαν, άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν πανικόβλητοι για να βγουν έξω. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι άντρες της επίθεσης ήταν τουλάχιστον 5.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι ρωσικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του ΙΚ στο Telegram κατάφεραν να διαφύγουν και να επιστρέψουν στη βάση τους.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους», αναφέρει η δήλωσή τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Μέχρι στιγμής οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων, που εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Δείτε επίσης: Μακελειό σε πανεπιστήμιο στην Πράγα: 11 νεκροί και 30 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς - Ανατριχιάζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τον δράστη