Τέμπη – Η Ευδοκία Τσαγκλή που επέζησε από το μοιραίο τρένο δηλώνει: «Ξεδιάντροπη διαδικασία, εξευτελιστικό και επώδυνο να τη βλέπεις»

«Έχω πάει αρκετές φορές στο σημείο, είναι πολύ επώδυνο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
instagram/evdokeah
instagram/evdokeah

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, ήταν το πρωί της Πέμπτης 28/3 η Ευδοκία Τσαγκλή. Μεταξύ άλλων η επιζήσασα από το μοιραίο τρένο των Τεμπών μίλησε για την χθεσινή διαδικασία στη Βουλή, καθώς και για τις ευθύνες της κυβέρνησης σε όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο χρόνο.

«Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε αυτό το τρένο. Αφού ήταν τόσο καλός υπουργός, γιατί δεν είναι και τώρα; Στο τέλος με αυτά που είπαν, θα πείσουν ακόμα κι εμάς. Φυσικά ειρωνεύομαι. Είναι πραγματικά εξευτελιστικό και επώδυνο να βλέπεις τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή για τα Τέμπη. Εγώ θα πω ότι είναι ξεδιάντροπη», είπε αρχικά η Ευδοκία Τσαγκλή.

Η επιζήσασα από το τρένο των Τεμπών συμπλήρωσε σε διαφορετικό σημείο: «Έχουμε κατηγορηθεί ότι εκπέμπουμε τοξικότητα, ότι όλα αυτά είναι fake news και θεωρία συνωμοσίας».

Δείτε επίσης: Ευδοκία Τσαγκλή για Τέμπη: «Ξεφτιλίζουν τη διαδικασία και όλους εμάς, φιμώνεται η αλήθεια»

Η Ευδοκία Τσαγκλή για τα Τέμπη

Για το περιβόητο μπάζωμα η Ευδοκία Τσαγκλή είπε: «Η κοινή γνώμη άργησε να κινητοποιηθεί, θα γραφτούν βιβλία από τους ιστορικούς του μέλλοντος πάνω στη δική μας υπόθεση. Οι νόμοι που έχουν σπάσει, τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες είναι για ένα πολύ δολοπλόκο και κακό θρίλερ».

Όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών ανέφερε ότι: «Από την ώρα μηδέν και μετά αρχίζουν να επεμβαίνουν οι γερανοί στον χώρο, έχουμε τα πρώτα ντοκουμέντα λίγες ώρες μετά. Δεν έχει γίνει και κατάσχεση, δεν έχουμε τα πρωτότυπα αρχεία, τα έβαλαν σε στικάκι τα ηχητικά»

«Οι διασώσεις σταμάτησαν την 1η Μαρτίου το μεσημέρι και 2 Μαρτίου είπαν επίσημα ότι δεν έχουμε άλλους επιζώντες. Από πλάνα του εξωτερικού είδαμε ότι οι γερανοί δούλευαν σε άλλον χώρο από αυτόν που έγινε το μπάζωμα, υπάρχει ένας κρατήρας δίπλα... Κλείνουν την έρευνα με μία αγνοούμενη, ενώ κανονικά υπάρχει ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

«Έχω πάει αρκετές φορές στα Τέμπη, είναι πολύ επώδυνο και ξυπνάει πολλές αναμνήσεις. Πιστεύω ότι όποιος πάει θα πονέσει, είτε ήταν στο τρένο, είτε όχι. Με σκλήρυνε αυτό το περιστατικό», κατέληξε η Ευδοκία Τσαγκλή.