Ευδοκία Τσαγκλή για Τέμπη: «Ξεφτιλίζουν τη διαδικασία και όλους εμάς, φιμώνεται η αλήθεια»

Η οργή για τον Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον Κώστα Καραμανλή

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
instagram/evdokeah
instagram/evdokeah

Η Ευδοκία Τσαγκλή ήταν ανάμεσα στους επιζώντες απ' την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, όταν πριν από περίπου έναν χρόνο, δύο τρένα συγκρούστηκαν αφήνοντας πίσω τους 57 νεκρούς. Με αφορμή όσα συμβαίνουν στην εξεταστική επιτροπή και την κατάθεση του Κώστα Καραμανλή, η πρώην παίκτρια του Big Brother ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» και δεν έκρυψε την αγανάκτησή της.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Ευδοκία Τσαγκλή, αναφερόμενη στον Δημήτρη Μαρκόπουλο: «Επειδή παρακολουθώ, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, την επιτροπή για τα Τέμπη, να πω ότι θεωρώ τη συμπεριφορά του απαράδεκτη. Χθες για παράδειγμα μιλούσε στην κ. Πέρκα, χειρότερα από σκύλο. Με ενοχλεί όλο αυτό».

Και συνέχισε: «Είναι το μοτίβο όμως, ξεφτιλίζουν τη διαδικασία και όλους εμάς. Πάμε να δούμε μία σωστή σοβαρή διαδικασία και προσπαθούν να ξεφτιλίσουν την επιτροπή. Ήταν πολύ σοβαρά τα επιχειρήματα και εκεί τους έκοψε ο πρόεδρος να πάρει τον λόγο;

Όταν πάει να ξεφύγει η συζήτηση σε κάτι που δεν τους αρέσει, υπάρχει μια επιβολή. Φυσικά φιμώνεται η αλήθεια, δηλαδή χθες ο κύριος Μαρκόπουλος ήταν συνήγορος του κυρίου Καραμανλή. Όταν η συζήτηση πήγαινε σε μονοπάτια που δεν τους συνέφερε, είχαμε κατευθείαν διακοπές».

Δείτε επίσης: Τέμπη: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έναν χρόνο μετά για τις εκρηκτικές ύλες στα αντικείμενα των επιβατών

Η αναφορά της Ευδοκίας Τσαγκλή στις ευθύνες Καραμανλή για τα Τέμπη

Αναφερόμενη στον τότε υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, είπε: «Ο κύριος Καραμανλής ο οποίος δεν τήρησε τον νόμο, έχει μια αποστολή από τον νόμο, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που πρέπει να κάνει. Ένα από αυτά είναι να θεσπίσει εθνικούς κανόνες για τον σιδηρόδρομο, επί είκοσι χρόνια η Ελλάδα δεν τους έχει. Είδαμε μια τεράστια ψευδορκία από τον κύριο Καραμανλή χθες, όχι μόνο σε αυτό το θέμα. Είπε ότι πήγε στην Ευρωπαϊκή Αρχή των Σιδηροδρόμων και του είπαν να μην τους θεσπίσει ακόμα γιατί ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Μα οι εθνικοί κανόνες μπαίνουν για να καλύψουν αυτά τα κενά διαλειτουργικότητας ενώ συμβαίνουν αυτά τα έργα. Μπορεί ένας εισαγγελέας να εξετάσει αυτό που λέω;».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή: