Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της - Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ομόφωνη η απόφαση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κατηγορία σε βάρος της 9χρονης κόρης της από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11/4/2021.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου)

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όπως αναφέρει το protothema.gr με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα. Αυτό σημαίνει πως αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη.

«Μην αναμενόμενη απόφαση. Επιμένω για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και δικαστική πλάνη. Είχα προειδοποιηθεί από συναδέλφους για την πρόεδρο. Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση. Σήμερα έγινε το πρώτο δικαστήριο», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στις δηλώσεις του αμέσως μετά την απόφαση, ενώ ανακοίνωσε πως θα κάνουν έφεση.

Να σημειώσουμε πως παρών στην δίκη είναι η ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των τριών παιδιών.

Δείτε επίσης: «Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις» - Άγριο επεισόδιο στη δίκη με την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη

Ισόβια στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε ομοφώνως στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι διέπραξε τόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όσο και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.