Κολωνός: Η πρώτη αντίδραση του Ηλία Μίχου στο άκουσμα της ποινής και η επόμενη μέρα για την μητέρα της 12χρονης

17 άλλοι καταδικάστηκαν ως «πελάτες» της ανήλικης

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης του Ηλία Μίχου, έπεσε και η αυλαία στην υπόθεση του Κολωνού, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια, με την απαγγελία των ποινών στον ίδιο και στους 17 καταδικασθέντες ως «πελάτες» της 12χρονης ή ως κάτοχοι πορνογραφικού υλικού του παιδιού.

Συγκεκριμένα στον Ηλία Μίχο επιβλήθηκαν ισόβια για τον βιασμό της ανήλικης και επιπλέον κάθειρξη 27 ετών για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου, για μαστροπεία αλλά και για παράνομη κατοχή όπλων. Κατά την έξοδο του από τη δικαστική αίθουσα ο Ηλίας Μίχος είχε σκυφτό το κεφάλι, ενώ αποδοκιμάστηκε έντονα από παρευρισκόμενους στο Εφετείο.

Δείτε επίσης: Κολωνός: Ισόβια στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης - Η ποινή στη μητέρα και τους αποκαλούμενους πελάτες

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 7 ετών σε τέσσερις εξ’ αυτών που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με την ανήλικη, κάθειρξη 6 ετών σε πέντε κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ μαζί της, κάθειρξη 5 ετών σε τρεις κατηγορουμένους που θεώρησαν πως η 12χρονη είναι μεγαλύτερης ηλικίας, φυλάκιση τριών ετών σε δύο καταδικασθέντες και τεσσάρων ετών σε έναν για απόπειρα γενετήσιας πράξης και τέλος φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα σε δύο κατηγορουμένους για κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Εντός της ημέρας αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό

Νωρίτερα το δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο. Ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε ούτε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη», ούτε και στη μητέρα της 12χρονης, η οποία ωστόσο θα βρεθεί εκτός φυλακής άμεσα καθώς κρίθηκε ένοχη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου και αθωώθηκε με την πλειοψηφία των ενόρκων από τα κακουργήματα της μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της αλλά και για πορνογραφία. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, όμως έχει ήδη παραμείνει στη φυλακή προσωρινά κρατούμενη 18 μήνες.