Κολωνός: Ισόβια στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης - Η ποινή στη μητέρα και τους αποκαλούμενους πελάτες

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε δίκη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό και αποφασίστηκε πως ο Ηλίας Μίχος είναι ένοχος. Την Δευτέρα 1 Απριλίου, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε νέα δίκη ώστε να αποφασιστούν και να αποδοθούν οι απαραίτητες ποινές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο επιβλήθηκαν ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον 41 χρόνια για τον βιασμό της ανήλικης, αφού ομόφωνα απορρίφθηκε το αίτημά του να του χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ για τη μητέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Οι ποινές για τους ένοχους της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό

Η ίδια πρόκειται να αποφυλακιστεί σε λίγες ώρες, καθώς ήδη βρισκόταν στην φυλακή για 18 μήνες και θεωρείται πως έχει έτσι εκτίσει την ποινή της. Στον «Μιχάλη» επιβλήθηκε ποινή 12 ετών κάθειρξη για κάθε πράξη. Για τους αποκαλούμενους "πελάτες" η ποινή είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Σε κάποιους από αυτούς έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό και γι' αυτό τον λόγο άλλαξε η ποινική τους μεταχείριση και λαμβάνουν επιεικέστερη αντιμετώπιση. Η δίκη παρόλα αυτά, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς αυτή τη στιγμή αγορεύουν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για την χορήγηση αναστολής. Αφού το δικαστήριο αποφανθεί και για αυτά τα αιτήματα, τότε θα τελειώσει και η δίκη.

Δείτε επίσης: «Καταπέλτης» ο Διονύσης Ατζαράκης για την υπόθεση του Κολωνού – «Όλοι το κάνουν για τα λεφτά, ο Λιάκος για το άθλημα»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους τελευταίους που συνέλαβαν

Σε ακόμη 7 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για δυο Έλληνες ηλικίας 48 και 21 ετών, δύο Πακιστανοί 52 και 36 χρόνων, δυο Μπαγκλαντεσιανοί 44 και 28 ετών και ένας 47χρονος Αλβανός ο οποίος μάλιστα κατείχε και πορνογραφικό υλικό που απεικονίζει το κοριτσάκι.

Οι συλλήψεις αυτές (μετά και του οικογενειακού φίλου) προέκυψαν μέσα από τις καταθέσεις της ανήλικης, και πραγματοποιήθηκαν από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».