Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωρισμένος επιστήμονας και συγγραφέας

Ραγδαίες εξελίξεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/konstadinos_sidiropoulos
Instagram/konstadinos_sidiropoulos

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που διέγραψε τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος μετά από δηλώσεις που έκανε προ μηνός για τη βία κατά των γυναικών. Εξίσου άμεση ήταν και η αντικατάσταση του δημοσιογράφου, που πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος καταλαμβάνει τη θέση του Δημήτρη Παπανώτα. Μεταξύ άλλων είναι διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. Πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει τη στήριξή του στην προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη για τις ερχόμενες Ευρωεκλογές. Είναι γιος της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνας Παπακώστα και αδερφός της ηθοποιού και μουσικού, Αγγέλας Σιδηροπούλου.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπανώτας: «Καλή τύχη τους εύχομαι και φιλάκια» - Οι πρώτες του δηλώσεις για τη διαγραφή του από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη! Καλή επιτυχία σε όλους τους συνυποψηφίους μου! Όλοι μαζί=Όλα είναι δυνατά!», δήλωνε στον απόηχο της παρουσίασης των προτεινόμενων υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις προκριματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου, αναρτώντας και το σχετικό στιγμιότυπο

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου

Διδ. Βιολογίας - Μέλος Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις - Ποιητής

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος μένει στην Αγία Βαρβάρα Αττικής και κατάγεται από Ημαθία και Καρδίτσα. Είναι Διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός.

Τελείωσε το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού. Απόφοιτος Τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ.

Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2005. Διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας.

Συμμετοχή στο ARΤ Θεσσαλονίκη 2016. Έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU & NEW AGE,2018. Ποιητική συλλογή : «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν», 2018.

Πρώτο επιστημονικό βιβλίο «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας»,ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2023. Μέλος του MDA Hellas. Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις της γκαλερί ART WAY, 2023-2024.

Κατερίνα Παπακώστα Αγγέλα Σιδηροπούλου
Η μητέρα του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, Κατερίνα Παπακώστα, και η αδερφή του, Αγγέλα Σιδηροπούλου

Τι δήλωνε η αδερφή του Αγγέλα Σιδηροπούλου

Η αδερφή του, Αγγέλα Σιδηροπούλου, ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική και το τραγούδι. Με αφορμή τη συμμετοχή της στη σειρά «Γλυκάνισος» του ΣΚΑΪ, δήλωνε σχετικά με τους ανθρώπους με αμαξίδιο: «Κανείς δεν μπορεί να περιθωριοποιείται στην κοινωνία και αυτό πρέπει να είναι κανόνας».