Δημήτρης Παπανώτας: «Καλή τύχη τους εύχομαι και φιλάκια» - Οι πρώτες του δηλώσεις για τη διαγραφή του από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Τους δίνω τα συγχαρητήρια μου για τον ρηχό τρόπο που αντιμετώπισαν το ζήτημα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Δημήτρης Παπανώτας: «Καλή τύχη τους εύχομαι και φιλάκια» - Οι πρώτες του δηλώσεις για τη διαγραφή του από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Παπανώτας διαγράφηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 18 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης (δείτε εδώ), εξαιτίας των δηλώσεών του για τις γυναίκες, για τις οποίες χαρακτηρίστηκε μισογύνης και σεξιστής (δείτε εδώ τι ακριβώς είπε). Ο ίδιος, λοιπόν, μίλησε γι' αυτό στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, αποκαλύπτοντας πως αισθάνεται.

Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την διαγραφή του από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι μία μεγάλη νίκη για τον Άδωνι Γεωργιάδη, της δεξιάς... Τους δίνω τα συγχαρητήρια μου για τον ρηχό τρόπο που αντιμετώπισαν το ζήτημα. Όταν μπαίνεις σε ένα σκληρό εγώ καλό είναι να το γνωρίζεις από χθες. Εγώ τους είπα "αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις τους, να παραιτηθώ". Μου είπαν "όχι, σε στηρίζουμε", αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

Είναι όλοι άξιοι δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσουν. Δεν θέλουν την βοήθεια μου, δεν πειράζει. Πρόκειται για μία προσβολή προς το πρόσωπό μου. Καλή συνέχεια του εύχομαι και στον κύριου Κασσελάκη. Να του θυμίσω ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανήρτησε. Δεν έχει σημασία αυτό...», είπε αρχικά.

Σχετικά με τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία είναι επίσης στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, και θεωρείται πως επέμεινε για την απόπεμψή του, δήλωσε: «Δεν είναι δεοντολογική συμπεριφορά μεταξύ υποψηφίων. Είμαι πρόθυμος να βρεθούμε σε τηλεοπτική συζήτηση με την κυρία Μπεκατώρου και να μιλήσουμε για όλα».

«Κανείς δεν έπαιξε ολόκληρη τη δήλωση. Ούτε εγώ το έχω όλο το βίντεο. Το έχει ο ΣΚΑΙ», ανέφερε σε άλλο σημείο και εξήγησε για όσα είπε για την κακοποίηση των γυναικών: «Αν δεν μιλήσουν δεν μπορούν να δεχθούν βοήθεια. Όταν λες ότι μία γυναίκα δέχεται μία κακοποιητική συμπεριφορά και δεν μιλάει, το κάνει πρόβλημά της, είναι μία αλήθεια».

Μόλις ενημερώθηκε από την Τατιάνα Στεφανίδου πως ήταν ψηλά στην επιλογή του κοινού, απάντησε: «Μήπως αυτό ήταν το κίνητρο;». «Έχω βαρεθεί να βάζουν στο στόμα μου άλλα ντ' άλλων», τόνισε στη συνέχεια.

«Πρέπει να αποκτήσουν μία νέα πολιτική επικοινωνίας και αν το καταλάβουν έχει καλώς, αν δεν το καταλάβουν... Καλή τύχη τους εύχομαι και φιλάκια», κατέληξε για το ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως έχει επηρεαστεί πολύ ψυχολογικά από όλο αυτό και ελπίζει απλώς να επιστρέψει στο πόστο του στην εκπομπή του ALPHA, Happy Day, και να τελειώσει όλο αυτό σύντομα.