Δημήτρης Παπανώτας: Η Σοφία Μπεκατώρου απαντάει στις δηλώσεις του για τη βία κατά των γυναικών - Η νέα του αντίδραση

Το θέμα παίρνει διαστάσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση προ μηνός του Δημήτρη Παπανώτα για τη βία κατά των γυναικών. Αρχικά οι αντιδράσεις προέρχονταν από την πλευρά της Νέας Αριστεράς, με αναρτήσεις από την Έφη Αχτσιόγλου και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κώστα Καρπόζηλο, αλλά πλέον ακόμα και ομόσταβλοί του κάνουν λόγο για παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα θα συζητηθεί το μεσημέρι στην Εκτελεστική Επιτροπή το μεσημέρι.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Παπανώτας είχε δηλώσει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της». Ο ίδιος υποστηρίζει πως στην εν λόγω δήλωση έγινε κοπτοραπτική.

Στη φωνή της Δώρας Τσαμπάζη που δήλωσε ήρθε να προστεθεί και εκείνη της, επίσης υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφίας Μπεκατώρου. Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, και γυναίκα που ξεκίνησε το ελληνικό metoo, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον Δημήτρη Παπανώτα: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Δείτε επίσης:

Η νέα απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα

Ο Δημήτρης Παπανώτας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» και απάντησε εκ νέου για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις, επαναλαμβάνοντας τη θέση του περί κοπτοραπτικής.

«Άλλο τα παιχνίδια των τηλεοπτικών εκπομπών, για να έχουμε θέματα και να πουλάμε, και άλλο όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο. Εκεί θα έπρεπε να γίνεται κριτική και όχι σε οτιδήποτε άλλο, να ανασύρουμε δηλώσεις από το παρελθόν και να κόβουμε και να ράβουμε. Αυτά δεν είναι απλά πολιτικές απρέπειες, δεν θέλω καν να τα χαρακτηρίσω», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

Όπως συμπλήρωσε, έγιναν πολλές ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να παιχτούν μόνο συγκεκριμένα πράγματα: «Πάντα έλεγα στους συναδέλφους, “Ρώτα λίγα και μην μου κόβεις πράγματα, παίξε αυτό ολόκληρο να καταλάβει ο κόσμος τι λέω”. Από τις δηλώσεις μου, το πεντάλεπτο έγινε ενάμισι λεπτό στις εκπομπές και οι καλοθελητές το έκαναν πέντε δεύτερα. Τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος από αυτό; Δεν παρεξηγώ ακόμα και αυτούς που το παρεξήγησαν».

Ο Δημήτρης Παπανώτας δήλωσε επίσης ότι στο παρελθόν έχει σταθεί δίπλα στις γυναίκες: «Έχω αποδείξει πως είμαι ο πρώτος που στάθηκε δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και το έκανα όταν οι άλλοι πετούσαν αετό. Το ’93 και το ’94 βγήκα και υπερασπίστηκα συγκεκριμένες κυρίες, που είχαν δεχτεί βίαιες επιθέσεις, μέσα από την τηλεόραση, και πέρασα 12 χρόνια στα δικαστήρια σε μία γνωστή ιστορία την οποία οι καλοθελητές δεν θυμήθηκαν τώρα».

«Με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, που ακόμα και κομμένη-ραμμένη ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα», κατέληξε ο Δημήτρης Παπανώτας.