Δώρα Τσαμπάζη κατά Δημήτρη Παπανώτα: «Να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρεί ότι παρερμηνεύτηκε»

«Το κομμάτι που αναφέρεται στις γυναίκες δεν έχει υποστεί παρέμβαση»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης (αριστερά), NDP Photo Agency (δεξιά)
Φωτογραφίες: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης (αριστερά), NDP Photo Agency (δεξιά)

Αποστάσεις απ' όσα δήλωσε προ μηνός συνυποψήφιος της στις ευρωεκλογές Δημήτρης Παπανώτας, πήρε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Τσαμπάζη, μέσα απ' το Kontra Channel.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Αναστασία Γιάμαλη, η Δώρα Τσαμπάζη ζήτησε να παραπεμφθεί ο Δημήτρης Παπανώτας στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, και να προσκομίσει το αμοντάριστο βίντεο με τις δηλώσεις του, για να διαπιστωθεί αν έχει γίνει «κοπτοραπτική» -όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς. Άκουσα πρόσφατα μια κυρία να λέει “οι γυναίκες πληρωνόμαστε λιγότερο”. Βλέπεις στην τηλεόραση να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες; Όχι, μάλλον περισσότερο».

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπανώτας: Απαντά πρώτη φορά στην επίμαχη δήλωση για γυναίκες και «σατράπηδες»

H απάντηση της Δώρας Τσαμπάζη στον Δημήτρη Παπανώτα

«Ήμουν εδώ πριν από δύο εβδομάδες για τη γυναικοκτονία έξω απ' το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων. Και μιλούσαμε για περιπτώσεις που οι γυναίκες τα κάνουν όλα σωστά και παρ' όλα αυτά πέφτουν θύματα άγριας δολοφονίας. Οπότε μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση, η οποία θεωρώ ότι όχι μόνο δεν με εκφράζει, αλλά μου φέρνει μια πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια.

Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα της πατριαρχίας που είναι ακόμη βαθιά ριζωμένα. Και θέλω να πω ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο το οποίο το κοσμεί, και μιλάμε για τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να πάρει το θάρρος να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε πρέπει οι κεραίες μας να είναι λίγο ανοιχτές σε αυτό το θέμα που έχει προκύψει», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Και κατέληξε το σκεπτικό της, λέγοντας πως: «Εγώ κάθισα και είδα πολύ προσεκτικά και ως δημοσιογράφος τη δήλωση του κ. Παπανώτα, τουλάχιστον το κομμάτι που αναφέρεται στον άνδρα σατράπη και στη γυναίκα που ανέχεται κακοποίηση, δεν έχει υποστεί παρέμβαση ή κάτι, είναι συνεχόμενη η σκέψη του. Παρ' όλα αυτά, αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν έχει ερμηνευθεί σωστά, νομίζω ότι μπορεί να ζητήσει όλο το υλικό από την εκπομπή της κ. Φαίη Σκορδά να το παραθέσει στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και εκεί να αποφασίσουν. Εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου να έχει παραποιηθεί και περιμένω το αληθινό βίντεο με αυτά που έχει πει».

https://www.youtube.com/watch?v=LPLhYka3fbo