Φέτος ταξιδεύουμε στη Σαντορίνη για ένα Πάσχα πραγματικά ξεχωριστό!

Απολαύστε τα ιδιαίτερα έθιμα που αναβιώνουν στο νησί τις μέρες των γιορτών

Το τοπίο της Σαντορίνης θυμίζει πίνακα ζωγραφικής
Το τοπίο της Σαντορίνης θυμίζει πίνακα ζωγραφικής

Γνωστή από την αρχαιότητα ως Θήρα, η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά στον κόσμο για τη μοναδική φυσική της ομορφιά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Ένας ακόμη, όμως, λόγος που την καθιστά πόλο έλξης και δημοφιλέστατο προορισμό, είναι και το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα ενεργά ηφαίστεια στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο. Μάλιστα στην καλντέρα του – αποτέλεσμα 12 τεράστιων εκρήξεων!- μπορεί κανείς να διαμείνει, να γευτεί μοναδικά τοπικά προϊόντα, αλλά και να απολαύσει το ποτό ή το καφεδάκι του!

Στη Σαντορίνη για Πάσχα
Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα με θέα την Καλντέρα

Στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων, στη Σαντορίνη, ταξιδεύουν από κάθε μεριά της γης, εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, και για το μαγικό της ηλιοβασίλεμα. Γνωστή για τα ολόλευκα σπίτια με τις βουκαμβίλιες, τους μπλε τρούλους των εκκλησιών της, τα ξεχωριστά τοπικά της προϊόντα, αλλά και τις μοναδικές της παραλίες, η Σαντορίνη φορά τα γιορτινά της κάθε Πάσχα, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν πριν το Σάββατο του Λαζάρου.

Στη Σαντορίνη για Πάσχα
Η μεγάλη Εβδομάδα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία στη Σαντορίνη

Όσοι τυχεροί βρεθείτε, λοιπόν, αυτή την περίοδο στο νησί "με τα χίλια ονόματα", μην παραλείψετε να απολαύσετε από κοντά τα ξεχωριστά έθιμα που αναβιώνουν αυτές τις μέρες, αλλά και να γευτείτε τα παραδοσιακά μελετίνια, που παρασκευάζουν οι γυναίκες του νησιού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στη Σαντορίνη για Πάσχα
Με θέα το απέραντο γαλάζιο

Τη Σαντορίνη επιλέγει για το ηλιοβασίλεμα και το απέραντο γαλάζιο της η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ειδικά το Πάσχα, το νησί αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό της ίδιας και της οικογένειάς της.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στη Σαντορίνη
H παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή απολαμβάνει τις διακοπές της στην Σαντορίνη

Bonus info

Με θέα που “κόβει” την ανάσα, το Apanemo στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη, στην περιοχή Ακρωτήρι, μάς περιμένει στον φιλόξενο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια χώρο του, για να γιορτάσουμε μαζί τις άγιες μέρες του Πάσχα, σε ένα περιβάλλον πολυτελές και συνάμα οικείο και χαλαρωτικό.

Στα σύγχρονα καταλύματά του κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με το νησιώτικο στοιχείο να είναι “παρών” παντού στη διακόσμηση. Εδώ οι γήινοι τόνοι συνδυαζόνται αρμονικά με το γαλάζιο και το λευκό, για να μας θυμίζουν πως βρισκόμαστε στο στολίδι των Κυκλάδων.

Πάσχα στο Apanemo στη Σαντορίνη

Το πιο δυνατό σημείο, όμως, στο Apanemo είναι αναμφίβολα η εκπληκτική του τοποθεσία, που μας προσφέρει μία μοναδική θέα της καλντέρας, του ηφαιστείου, αλλά και αμφιθεατρικά ολόκληρης της Σαντορίνης. Στην ιδιωτική μας βεράντα, που “βλέπει” Αιγαίο, θα έχουμε τη δυνατότητα να τη θαυμάζουμε όλες τις ώρες της ημέρας, απολαμβάνοντας το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας.

Πάσχα στο Apanemo στη Σαντορίνη

Η ζεστή και φιλική του ατμόσφαιρα, οι ποιοτικές του υπηρεσίες, αλλά και η πελατοκεντρική του προσέγγιση, κάνουν το Apanemo να ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, τόσα χρόνια πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών, που το βαθμολογούν με άριστα για τις υπηρεσίες του στις ταξιδιωτικές πλατφόρμες!

Κι όσο απολαμβάνεις τη διαμονή σου στο Apanemo, μην παραλείψεις να γευτείς και την παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα του εστιατορίου του, που βασίζεται στα τοπικά και εποχιακά προϊόντα του νησιού.

Πάσχα στο Apanemo στη Σαντορίνη

Info