Κως: Ταξίδι στο πολυπολιτισμικό νησί του Ιπποκράτη

Οι όμορφες παραλίες, αλλά και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, με επιρροές από Τουρκία και Ιταλία, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο

Ηλιοβασίλεμα στην όμορφη πόλη της Κω
Ηλιοβασίλεμα στην όμορφη πόλη της Κω

Το νησί του Ιπποκράτη, το τρίτο μεγαλύτερο της Δωδεκανήσου, είναι ένα σύγχρονο τουριστικό νησί με πολλές επιλογές διαμονής, φαγητού, σπορ, εκδρομών και ψυχαγωγίας για όλα τα γούστα.

Στην πολυπολιτισμική Κω
H Κως αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για Έλληνες και ξένους

Στα δυνατά σημεία του νησιού, οι όμορφες παραλίες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι αμμώδεις, με υπέροχα νερά και πάντα γεμάτες κόσμο. Το Μαρμάρι, το Μαστιχάρι, το Ψαλίδι, το Τιγκάκι και η Καρδάμαινα είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, όπου μπορεί κανείς να βρει μεγάλα ξενοδοχεία, κυρίως all inclusive, beach bars, ψαροταβέρνες, καθώς και να επιδοθεί σε κάθε είδους θαλάσσιο σπορ.

Από την άλλη, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, με τις πολλές επιρροές από την Τουρκία και την Ιταλία, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Αυτό, όμως, που κάνει την Κω να ξεχωρίζει είναι οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοί της, γι' αυτό και πολύ συχνά χαρακτηρίζεται κι ως "το νησί του ποδηλάτου".

Στην πολυπολιτισμική Κω
Επιβλητική και το βράδυ η Κως

Η Κως είναι, επίσης, πλούσια σε ιστορικά μνημεία, με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών, το επιβλητικό Κάστρο των Ιπποτών, χτισμένο στη δεξιά μεριά του λιμανιού, το Ασκληπιείο της Κω, το μεγαλύτερο θεραπευτήριο της αρχαιότητας, που αποτελεί και το πιο διάσημο σημείο του νησιού, αλλά και ο πλάτανος του Ιπποκράτη. Ένα τεράστιο δέντρο, με περίμετρο κορμού περίπου 12 μέτρων, κάτω από την σκιά του οποίου λέγεται ότι ο Ιπποκράτης δίδαξε την Ιατρική στους μαθητές του.

Στην πολυπολιτισμική Κω
Η πλατεία Ελευθερίας είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο συνάντησης πρωί-βράδυ

Την Κω προτιμά για τις διακοπές της η δημοσιογράφος Ευγενία Πασχαλίδου, που παρά το γεγονός ότι μένει μόνιμα στη Σουηδία, δεν παραλείπει να επισκεφθεί το αγαπημένο της νησί, μαζί με την κόρη της Μελίνα, όταν βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα.

Η Ευγενία Πασχαλίδου στην Κω
H Ευγενία Πασχαλίδου έχει τιμήσει και αυτή με τη σειρά της το νησί του Ιπποκράτη

Bonus info

Σαν βρεθείς, λοιπόν, στην Κω σε περιμένουν μερικά από τα πιο όμορφα και πολυτελή θέρετρα της Ελλάδας. Αρχής γενομένης με τα 5 φανταστικά ξενοδοχεία που λειτουργεί στο νησί ο Όμιλος Blue Lagoon, ένας διαρκώς εξελισσόμενος Όμιλος στον κλάδο της ελληνικής φιλοξενίας.

Στα υπέροχα αυτά θέρετρα, ο επισκέπτης θα βρει μια μεγάλη γκάμα εγκαταστάσεων, από θαλάσσια πάρκα και υπαίθρια σπορ, μέχρι χαλαρωτικές θεραπείες σπα και ψυχαγωγία για παιδιά και ενήλικες από επαγγελματίες παιδαγωγούς-διασκεδαστές.

Blue Lagoon ξενοδοχείο

Blue Lagoon Resort

Στην πανέμορφη παραλία της Λάμπη, βρίσκεται αυτό το υπερπολυτελές συγκρότημα των 660 ξενώνων. Σε αυτό το απίθανο all inclusive ξενοδοχείο, δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ! Δείτε περισσότερα εδώ.

Blue Lagoon Village

Το Blue Lagoon Village είναι ένα πολυτελές συγκρότημα σε village style με 447 δωμάτια. Αυτό το all inclusive ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την αμμώδη παραλία Παράδεισος στον Κέφαλο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Blue Lagoon ξενοδοχείο

Blue Lagoon Ocean

Το adults only, all inclusive 4,5 αστέρων Blue Lagoon Ocean ξενοδοχείο βρίσκεται στο Ψαλίδι της Κω και μας περιμένει με 200 δωμάτια και σουίτες για ήσυχες κι ονειρεμένες διακοπές. Δείτε περισσότερα εδώ.

Palazzo Del Mare

Το Palazzo Del Mare είναι ένα πολυτελές adults only ξενοδοχείο 5 αστέρων με 175 δωμάτια. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Μαρμάρι της Κω, μόλις 50 μέτρα μακριά από την παραλία! Στο ξενοδοχείο θα βρούμε και 10 Executive σουίτες, όλες με ιδιωτικές πισίνες. Δείτε περισσότερα εδώ.

Blue Lagoon ξενοδοχείο

Blue Lagoon City Hotel

Το Blue Lagoon City Hotel είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο πόλεως 4 αστέρων με μοντέρνα δωμάτια και σουίτες στην καρδιά της Κω. Δείτε περισσότερα εδώ.

Info

qr code Κως Blue Lagoon

Κι αν, ερχόμενος στην Κω νιώθεις έντονη την ανάγκη για ηρεμία και επανεκκίνηση, τότε στο Theros All Suites θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Το πολυβραβευμένο για το design του υπερπολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων βρίσκεται σε ένα ιδανικό τοπίο χαλάρωσης, πάνω στην παραλία Λάμπη, μια από τις ομορφότερες του νησιού. Μέσα σε μια καταπράσινη όαση, που περιβάλλεται από την ηλιόλουστη φύση του νησιού, η ζωή κυλά στους ρυθμούς που της αρμόζουν: αργά και απολαυστικά.

Η πισίνα του Theros All Suites

Γι’ αυτό και από την πρώτη κιόλας στιγμή, στο Theros νιώθεις ότι μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο. Έναν κόσμο παραδεισένιο, όπου η παραμονή σου εδώ – σαν σε άλλο ιερό καταφύγιο- σε γεμίζει με ευφορία κι εσωτερική γαλήνη. Εδώ, ο χρόνος σταματά και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην εμπειρία ενός απλού, βιώσιμου και πιο ουσιαστικού τρόπου ζωής. Γιατί πίσω από το Theros βρίσκεται μια ολόκληρη φιλοσοφία και η προσφορά μιας ολιστικής εμπειρίας νησιωτικής ευτυχίας, εμπνευσμένη από την έννοια του Ευ Ζην και τη διαδρομή αναζήτησης της πληρότητας.

Το μπαρ του Theros All Suites
Το μπαρ του Theros All Suites

Στη διαδρομή αυτή συμβάλουν τόσο το signature spa, όσο και το γυμναστήριο «Ευ Ζην» του ξενοδοχείου, καθώς μέσα από καθηλωτικές εμπειρίες που μας επανασυνδέουν με τη φύση, ξαναβρίσκουμε την εσωτερική μας γαλήνη. Κι επειδή «είμαστε ό,τι τρώμε», σύμφωνα με τον Κώο Ιπποκράτη, στο εστιατόριο «Μαζί μας» του ξενοδοχείου ο επισκέπτης απολαμβάνει τα καλύτερα εποχικά προϊόντα του νησιού, βιώνοντας μια ασύλληπτη γαστρονομική εμπειρία, που βάζει στο επίκεντρο τη μεσογειακή κουζίνα.

Η σουίτες του Theros All Suites
Η σουίτες του Theros All Suites

Στις σουίτες του –άλλες με θέα τη θάλασσα κι άλλες με ιδιωτική πισίνα- θα γευτείς τη χαρά της ιδιωτικότητας και θα απολαύσεις τον πιο ξεκούραστο ύπνο, απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις.Τα δωμάτια περιβάλλονται από κήπο, ώστε να έχουμε όλοι πρόσβαση στη δική μας όαση. Εκεί όπου το βλέμμα χάνεται ανάμεσα στις ελιές, τους φοίνικες και το μπλε του Αιγαίου. Στο Theros All Suites η έννοια της φιλοξενίας αποκτά άλλη διάσταση. Γιατί όπως υποστηρίζουν και οι άνθρωποι του, «έρχεσαι ως επισκέπτης, φεύγεις ως φίλος». Μένει μόνο να την ανακαλύψουμε.

Info