Ζάκυνθος: Ένα κράμα άγριας φυσικής ομορφιάς και θαλασσινής αρμύρας

Οι καρτποσταλικές εικόνες του νησιού θα σε συντροφεύουν για πάντα

Η πόλη της Ζακύνθου όταν ανατέλει ο ήλιος
Η πόλη της Ζακύνθου όταν ανατέλει ο ήλιος

«Υλύεσσα» την αποκαλούσε ο Όμηρος, δηλαδή δασώδη, και όχι τυχαία∙ στη Ζάκυνθο, η φύση “καταπίνει” τα πάντα. Ακόμα και την ίδια τη θάλασσα, την οποία «βάφει» με αυτό το σμαραγδί χρώμα που κόβει την ανάσα! Κράμα άγριας φυσικής ομορφιάς και θαλασσινής αρμύρας, με φόντο ένα ψηφιδωτό πολιτισμών. Αυτό είναι «Το Φιόρε του Λεβάντε». «Ω Ζάκυνθος εσύ, λουλούδι της Ανατολής, Χρυσό νησί!» έγραφε ο Edgar Allan Poe, εκστασιασμένος από τις χάρες της αρχόντισσας του Ιονίου. Εμπιστευθείτε τον, κάτι παραπάνω θα ήξερε… Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη για περιπλάνηση!

Το δημαρχείο και η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου
Το δημαρχείο και η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου

Ξεκινώντας από τις παραλίες, μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής ευνοούν τις βουτιές μέσα στο Πάσχα, πεταγόμαστε μέχρι τον Κόλπο του Λαγανά, για να ζήσουμε την εμπειρία της πιο κοσμικής παραλίας του νησιού. Στη βορειανατολική ακτή του ακρωτηρίου Σκινάρι, βρίσκονται οι Γαλάζιες Σπηλιές, που οφείλουν το ιδιαίτερο χρώμα τους στις αντανακλάσεις από το φως του ήλιου. Βουτήξτε στα κρυστάλλινα νερά και περιπλανηθείτε κολυμπώντας στο Κυανούν Σπήλαιο. Για το τέλος, κρατήσαμε την “ντίβα” της Ζακύνθου, το Ναυάγιο. Μια παραλία, που «ταξιδεύει» στα πέρατα του κόσμου, διαφημίζοντας τη χώρα μας ως τόπο διακοπών «διαλεγμένο από τους θεούς». «Νονός» της το ναυάγιο ενός πλοίου, το «κουφάρι» του οποίου “αναπαύεται” στην ολόλευκη αμμουδιά, με πανύψηλα απόκρημνα βράχια να πυργώνονται, παραπέμποντας σε σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας.

Η πόλη της Ζακύνθου το βράδυ
Η πόλη της Ζακύνθου το βράδυ

Συνεχίζοντας με τα αξιοθέατα του νησιού, πετάξου μέχρι την Μπόχαλη για να θαυμάσεις αρχικά το Βενετσιάνικο Κάστρο, το πάλαι ποτέ σύμβολο της ενετικής κυριαρχίας, μέσα από τα λιγοστά ερείπια που σώζονται στην περιοχή. Μετά, περιπλανήσου λίγο στα στενά γραφικά σοκάκια του οικισμού και ταξίδεψε πίσω στον χρόνο. Τα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές, τα παλιά αρχοντικά και η μουσική που ξεχύνεται σε κάθε δρομάκι θα σε «μυήσουν» στον ζακυνθινό τρόπο ζωής. Πριν φύγεις, δοκίμασε τσιλιμπούρδο και παντσέτα, τοπικές σπεσιαλιτέ που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς. Και μιας και βρίσκεσαι στο νησί του Διονύσιου Σολωμού, μια επίσκεψη στο Μουσείο του, έναν χωρό ιερό όπου «στεγάζονται» τα πνευματικά «διαμάντια» της Ζακύνθου, είναι παραπάνω από επιβεβλημένη!

Από το νησί του Ιονίου με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, θα φύγεις μαγεμένος. Οι περίφημες καντάδες που θα ακούσεις, οι καρτποσταλικές εικόνες που θα αντικρίσεις, αλλά και οι ξεχωριστές γεύσεις που θα δοκιμάσεις, θα σε συντροφεύουν για πάντα.

Το δημαρχείο και η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου
Το δημαρχείο και η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου

Τη Ζάκυνθο προτιμά για τις διακοπές της η Φωτεινή Δάρρα. Στο νησί, η γνωστή τραγουδίστρια βρίσκει τη χαλάρωση που έχει ανάγκη, ατενίζοντας το γαλάζιο του Ιονίου.

Η Φωτεινή Δάρρα στη Ζάκυνθο
Από τον λογαριασμό Instagram της Φωτεινής Δάρρα

Bonus info

Αν φέτος έχεις ανάγκη για λίγη πολυτέλεια, τότε στο Tsamis Zante Suites οι διακοπές των ονείρων σου θα γίνουν πραγματικότητα. Σε αυτό το adults only ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ζάκυνθο, στο χωριό Κυψέλη, λίγα μόλις μετρά μακριά από τη θάλασσα και μέσα σε μια όαση από ελαιόδεντρα, θα αφεθείς στην απόλυτη ομορφιά. Στις 130 υπέρκομψες σουίτες του Tsamis απολαμβάνουμε την πιο άνετη διαμονή, με θεά τη θάλασσα, ενώ παραδινόμαστε στη χλιδή. Τα ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια του είναι διακοσμημένα με γούστο, ενώ ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός και τα φυσικά στοιχειά, όπως το ξύλο και η πέτρα, προσδίδουν στον χώρο τη ζεστασιά και την προσιτή πολυτέλεια που έχουμε ανάγκη. Κι αν αυτό που επιζητάς πραγματικά είναι η ηρεμία και η απομόνωση, τότε επίλεξε μια από τις σουίτες με ιδιωτική πισίνα και ετοιμάσου να ανακαλύψεις έναν νέο, γαλήνιο τρόπο ζωής.

Tsamis Zante Suites Ζάκυνθος
Η πισίνα του Tsamis Zante Suites

Το μόνο που έχεις να κανείς λοιπόν είναι να… παραδοθείς στους ανθρώπους του Tsamis για να σε φροντίσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Γιατί εδώ, εκτός από το πνεύμα σου, θα περιποιηθούν και το σώμα σου. Πώς; Τρέφοντάς το με τις καλύτερες πρώτες ύλες στο Κύμα, το εστιατόριο τους. Εκεί όπου ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά νωρίς κάθε πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ με μια ποικιλία από ελληνικές, μεσογειακές και διεθνείς νοστιμιές, για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, που θα δελεάσουν με κάθε μπουκιά τους γευστικούς σου κάλυκες…

Στο Κύμα ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά
Στο Κύμα ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά

Μαζί με την τροφή, όμως, έρχεται και η άσκηση για να προσφέρει την απολυτή σωματική ευεξία και αναζωογόνηση Έτσι, στους χώρους του Tsamis Zante Suites θα βρεις το Callisti Spa, αλλά και το υπερσύγχρονο γυμναστήριό του. Αφέσου λοιπόν σε μια αξέχαστη απόδραση από την καθημερινότητα και δημιούργησε αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

Tsamis Zante Suites Ζάκυνθος
Οι σουίτες του Tsamis Zante Suites

Info