Έλλειψη επικοινωνίας στην εφηβεία: Δες πώς μπορείς να χτίσεις μια υγιή σχέση με το παιδί σου!

Ο ψυχολόγος του YOU Weekly συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Αισθάνεσαι ότι ανάμεσα σε εσένα και την έφηβη κόρη σου υπάρχει μια τεράστια απόσταση; Θεωρείς ότι η σχέση σας κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή; Δυσκολεύεσαι να μιλήσετε ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα, ενώ ακόμη νιώθεις ότι δεν σου έχει εμπιστοσύνη για τίποτα;

Εάν κάτι από αυτά σου μοιάζει γνώριμο τότε ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής, MSc του YOU Weekly θα σου εξηγήσει ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό αλλά και πώς να το αντιμετωπίσεις σωστά υιοθετώντας την κατάλληλη στάση που πρέπει να κρατήσεις απέναντι στο παιδί σου. (δες και για τα παιδιά και το νυχτερινό τρόμο, πόσο ανησυχητικός είναι;)

Μάθε την έλλειψη επικοινωνίας στην εφηβεία & πως να χτίσεις μια καλή σχέση με το παιδί σου με συμβουλές από τον ειδικό

Σίγουρα είναι δυσάρεστο και άδικο να μην μπορείς να επικοινωνήσεις με το παιδί σου, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται στη φάση της εφηβείας. Θα έπρεπε αντίθετα να νιώθει εμπιστοσύνη και να μπορεί να μοιράζεται μαζί σου τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.

έφηβη κοπέλα
Unsplash

Η σχέση μεταξύ της μητέρας και της κόρης είναι ιδιαίτερη, «πολύτιμη» και απαραίτητη καθώς μέσα από αυτή τη σχέση το κορίτσι ταυτίζεται με τη μητέρα και κρατάει όλα τα θετικά της στοιχεία καθώς προχωράει προς την ενήλικη ζωή. Προκύπτουν βέβαια πολλά ερωτήματα μέσα από αυτή τη δυσκολία στην επικοινωνία. Άραγε αυτή η έλλειψη επικοινωνίας είναι κάτι που δημιουργήθηκε πρόσφατα ή υπάρχει αρκετά χρόνια πριν.

Εσύ είχες καταλάβει για όλη αυτήν την απόσταση και πώς δημιουργήθηκε μεταξύ σας; Επίσης, με το σύζυγό σου το έχετε και συζητήσει αυτό το θέμα; Έχεις κάνει προσπάθεια να το αντιμετωπίσεις; Είναι λανθασμένη η σκέψη ότι δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Ξεκίνησε να δημιουργείς ένα καλύτερο «κλίμα» μεταξύ σας, προσπάθησε να της δείξεις με πράξεις ότι μπορεί σιγά σιγά να σε εμπιστεύεται. Μην σταματήσεις να προσπαθείς για αυτό!