Διατροφή & γονιμότητα: Υπάρχουν τροφές που την ενισχύουν & βοηθούν στη σύλληψη;

Δες τι λέει γι' αυτό ο ειδικός του YOU Weekly

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Θέλεις να μείνεις έγκυος και αναρωτιέσαι εάν μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα ενισχύσει τη γονιμότητά σου, ενώ ακόμη θα κάνει τη διαδικασία της σύλληψης πιο εύκολη;

Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος, μαιευτήρας-γυναικολόγος με MSc στην παθολογία κύησης, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης Β Πανεπιστημιακής Κλινικής ΕΚΠΑ, μας απαντά σε όλα αυτά αναλύοντας όλα όσα πρέπει να κάνεις προκειμένου να τονώσεις τη γονιμότητά σου διευκολύνοντας τη σύλληψη.(δες και για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της κύησης, τι είναι καλό να τρώει & τι να αποφεύγει μια έγκυος)

Ο ειδικός συμβουλεύει για τις τροφές που βοηθούν στη σύλληψη & ενισχύουν τη γονιμότητα

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της γονιμότητας ενός ζευγαριού. Ακόμη και στις γυναίκες οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν κάποια παθολογική κατάσταση, υπάρχουν σημεία τα οποία μπορεί να βελτιωθούν και να ενισχύσουν τη γονιμότητα μίας γυναίκας μέσω της υγιεινής διατροφής.

healhtyfood
Unsplash

Ειδικότερα, μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπογονιμότητας. Επίσης, η βιταμίνη C είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που προστατεύει όλα τα κύτταρα και συνεπώς και τα ωάρια από την οξειδωτική βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον βοηθάει στην απορρόφηση σιδήρου από τις φυτικές πηγές του.

Από την άλλη, το φυλικό οξύ είναι ένα θρεπτικό συστατικό που συμβάλει στην δημιουργία αιμοσφαιρίνης και είναι απαραίτητο πριν αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η, η λήψη φυλικού οξέως βοηθά στην σωστή ανάπτυξή του εμβρυικού νευρικού σωλήνα που συμβαίνει τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Τέλος ο ψευδάργυρος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ωορρηξία και στην γονιμότητα στις γυναίκες.