«Μήπως με βαρέθηκε»; Τα σημάδια που το μαρτυρούν!

Γιατί η πρόληψη είναι θεραπεία

«Μήπως με βαρέθηκε»; Τα σημάδια που το μαρτυρούν!

Σε όλες μας έχει περάσει από το μυαλό κάποια στιγμή αυτή η ερώτηση....«Μήπως με βαρέθηκε»; Εμείς σου δίνουμε την απάντηση! Δες τα σημάδια που το μαρτυρούν!

Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει, δεν είναι το αν σε βαρέθηκε. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν αυτό θα έχει σταθερά καθοδική πορεία ή αν είναι κάτι προσωρινό.

Γιατί, θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι αυτό δεν το περνούν σχεδόν όλες οι μακροχρόνιες σχέσεις. Ωστόσο, επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, εσύ καλού κακού κοίτα τα συμπτώματα από νωρίς.

Όταν είστε μαζί κοιτάει μόνο το κινητό του
Μπορεί ο/η σύντροφός σου να είναι ολίγον εξαρτημένος με το κινητό του. Μπορεί να πρέπει να ασχολείται λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο επειδή είναι η φύση της δουλειάς του τέτοια. Ωστόσο, δεν δικαιολογείται κάθε φορά που βρίσκεστε να μην έχει λίγο χρόνο για εσένα. Υποτίθεται πως γι’ αυτό βρεθήκατε, για να περάσετε χρόνο μαζί, όχι για να χαζέψει ο καθένας το κινητό του.

Δεν θυμάται την τελευταία φορά που στολίστηκες
Σε αυτό βέβαια ίσως είσαι και εσύ υπαίτιος. Ωραίες είναι οι φόρμες και τα φούτερ, και εκείνο το φθαρμένο μπλουζάκι αντί πιζάμας είναι επίσης ωραίο, όμως πού και πού πρέπει να ανανεώνουμε την ψυχολογία μας, αλλά και του συντρόφου μας, με μικρές ενέσεις αυτοπεποίθησης. Δεν θέλει και πολύ ταλαιπωρία, ένα φρεσκάρισμα και ένα εκείνο το συνολάκι που σε κάνει να νιώθεις θεός.

Δεν βγαίνετε
Την τελευταία φορά που βγήκατε ήταν και η τελευταία φορά που είχε καλό καιρό και κάτσατε στο μπαλκόνι; Αυτό δεν θεωρείται έξοδος, πάντως. Ούτε το ξεκίνημα μίας καινούριας σειράς θεωρείται αλλαγή περιβάλλοντος. Ωραία είναι αυτά, καθώς δείχνουν ότι έχετε οικειότητα ο ένας με τον άλλον, αλλά χρειάζεστε ενίοτε και ένα ρομαντικό ραντεβού. Έτσι, για να θυμηθείτε τα παλιά.

Υποθέτει διάφορα
Όσες φορές έχει πάει κάπου με την παρέα του και ρώτησες «Γιατί δεν μου είπες και εμένα;», μήπως η απάντηση ήταν «Υπέθεσα ότι δεν θα σου αρέσει»; Αυτό είναι μία μικρή ένδειξη ότι ίσως και να σε θεωρεί λιγάκι «μούχλα». Είναι θετικό να έχεις γούστο και να μην λες σε όλες τις προτάσεις «ναι», όμως πού και πού μία καταφατική απάντηση δε βλάπτει.

Σου ζητάει να αλλάξεις
Έχεις το ίδιο κούρεμα από όταν γνωριστήκατε. Η γκαρνταρόμπα σου δεν έχει αλλάξει και πολύ, πάνω-κάτω το στυλ σου κινείται στο ίδιο μοτίβο. Ίσως ψάχνει τρόπους να σου πει ότι χρειάζεστε μία ανανέωση. Μην κλείνεις τα αυτιά σου, αν αυτή είναι η πρόθεση του, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για εσένα και τη σχέση σας.

Βγαίνει (πολύ) περισσότερο
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αν βγαίνει μία φορά τον μήνα και τα πίνει με την παρέα του. Λόγος ανησυχίας υπάρχει όταν έχετε σταματήσει εσείς να βγαίνετε και οι έξοδοι με την παρέα όλο και πυκνώνουν. Είναι πολύ πιθανό σε αυτές τις εξόδους να φέρεται σαν ελεύθερο πουλί – ειδικά αν το πρόσωπό του συννεφιάζει επειδή ήθελες να συμμετάσχεις και εσύ.

Η σεξουαλική σας ζωή έχει πέσει
Όλα τα ζευγάρια δικαιούνται μία περίοδο ξηρασίας. Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα από το σεξ. Αν παρ’ όλα αυτά η σχέση σας με το σεξ πάει από το κακό στο χειρότερο, εσύ θέλεις συνεχώς σεξ και εκείνος το αποφεύγει, καλό είναι να το συζητήσετε. Μπορεί να έχει προκύψει μία στρεσσογόνα κατάσταση, μπορεί από την άλλη να πρέπει να χωρίσετε τους δρόμους σας.

Τώρα τελευταία τσακώνεστε για βλακείες
Ίσως μετά από λίγο να ξεχνάτε για πιο λόγο τσακωθήκατε. Η ένταση τον τελευταίο καιρό έχει βαρέσει κόκκινο και δεν ξέρετε τι σας φταίει. Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να κάνεις μία συζήτηση με τον σύντροφό σου, πριν η κατάσταση -και η σχέση- φτάσει στο απροχώρητο.

Σε χώρισε και γύρισε στην πρώην του; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Σε χώρισε και γύρισε στην πρώην του; Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις!

Κάθε χωρισμός είναι επίπονος. Είτε τον χώρισες εσύ είτε σε χώρισε εκείνος. Μικρή η σημασία.

Αυτός που φαίνεται να έχει, όμως, σημασία είναι ότι έγινε, ότι συνέβη, ότι η σχέση σας τερματίστηκε, για οποιονδήποτε ή οποιουσδήποτε λόγους. Και αυτό που από εδώ και στο εξής πρέπει να έχει σημασία είναι το τι θα κάνετε μετά, πώς θα συμπεριφερθείτε, πώς θα δράσετε.

Πάρα πολλοί οι λόγοι, τόσο οι πραγματικές αιτίες όσο και οι επιφανειακές αφορμές, που ωθούν ένα ζευγάρι στο χωρισμό. Ένας από αυτούς, τον οποίο και θα πραγματευτούμε το συγκεκριμένο άρθρο είναι ο λόγος: «Με χώρισε για την πρώην του.» ή «Με χώρισε για να γυρίσει ξανά στην πρώην του.» ή «Με χώρισε και επέστρεψε στην πρώην του.» ή όλα τα συναφή και παραπλήσια.

Το να σε χώρισε για την πρώην του, λοιπόν, είναι ένα θέμα που επιδέχεται συζήτηση και βαθύτερη ανασκόπηση, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη στα οποία σχεδόν σίγουρα πολλές από εμάς θα εμπίπταμε, αν συνέβαινε κάτι ανάλογο. Άσε που οι περισσότερες από εμάς έχουμε ήδη βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας έναν τέτοιον χωρισμό (χωρισμό του τύπου επιστροφή στην πρώην του) και μάλιστα μετά δράσαμε εσφαλμένα, στενοχωρηθήκαμε τσάμπα, του δώσουμε περισσότερη αξία επίσης άδικα.

Ας μη μακρηγορούμε, όμως, κι ας περάσουμε στο ζουμί της υπόθεσης!…

Μήπως δεν του έφτανες εσύ; Μήπως δεν του αρκούσες; Ναι, μπορεί. Πολύ πιθανό να μη σε θεωρούσε επαρκή για εκείνον, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη του, με τις ανάγκες του, με τις επιθυμίες του, τι προσδοκίες του και τις απαιτήσεις του. Και τι πάει να πει αυτό; Ότι αφού δεν του έφτανες εσύ ότι έπρεπε να σε χωρίσει για την πρώην του;

Μήπως δεν ήσουν όσο δοτική ήθελε; Μήπως δεν είχες κάτι άλλο που εκείνος ήθελε; Πολύ πιθανά σενάρια κι αυτά, αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο το αντιλήφθηκε αφού συνάψατε σχέση και είδε ότι εν ολίγοις «δεν του κάνεις».

Μήπως δεν ήσουν όσο όμορφη ήθελε; Να το σκεφτόταν ο κύριος Brad Pitt πριν σε επιλέξει για κοπέλα του και να καθόταν στα αυγά του και στην πρώην κοπέλα του, η οποία προφανώς για τα δικά του δεδομένα μάλλον του άρεσε πιο πολύ εμφανισιακά.

Το ότι σε χώρισε για την πρώην του και το ότι γύρισε στην προηγούμενη σύντροφό του δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο παρά το ότι ήταν ακόμα κολλημένος μαζί της, δεν την είχε ξεπεράσει – όπως ξανά αναφέραμε –, απλώς επιδίωξε αρχικά να ξεπεράσει το χωρισμό του από την πρώην του φτιάχνοντας μια νέα ερωτική σχέση.

Η συμπρωταγωνίστριά του στην καινούρια του σχέση, στη σχέση rebound που διαμόρφωσε ήσουν, δυστυχώς ή ευτυχώς – μάλλον το πρώτο – εσύ. Κι εσύ είσαι αυτή που καλείσαι τώρα να αντεπεξέλθεις, να ξεπεράσεις τον ξαφνικό χωρισμό σου, να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση ως έχει και να προχωρήσεις τη ζωή σου πιο δυνατή από ποτέ. Και, αν ακόμα αναρωτιέσαι : «Τι να κάνω που με χώρισε για την πρώην του;», εμείς σου έχουμε τη λύση!

Με χώρισε για την πρώην του: Τι να κάνω;

1.Συνειδητοποίησε ότι πιθανότατα ποτέ δεν ήταν μαζί σου επειδή σε αγάπησε πραγματικά, επειδή σε ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και βαθύτατα, επειδή ένιωσε πολλά για εσένα, επειδή…, επειδή…, επειδή. Ήσουν για εσένα αυτό που προηγουμένως σου ονομάσαμε η rebound σχέση του, η σχέση από την οποία πιάστηκε προκειμένου να προσπαθήσει να ξεπεράσει τον πόνο που του προκάλεσε ο πρόσφατος παρελθών χωρισμός του από την πρώην του.

2.Αναλογίσου όλες εκείνες τις στιγμές που ήσασταν μαζί και εκείνος μιλούσε για την πρώην του, σκεφτόταν την πρώην του, επηρεαζόταν από την παρελθούσα σχέση του και γενικότερα καθετί άσχημο που ανάγκαζες τον εαυτό σου να υφίσταται μόνο και μόνο για να είσαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο που εσύ θέλησες και ερωτεύτηκες.

3.Σκέψου ότι εκείνος θα την ξαναπατήσει, αφού, όπως λέει και ο Πασχάλης Τερζής στο τραγούδι του: «Επιστροφές, καταστροφές»! Γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πως, ακόμη και να τον δεχτεί πίσω η πρώην του, η δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους δε θα έχει αίσιο τέλος ή, μάλλον, θα έχει το ίδιο τέλος με την προηγούμενη φορά .Μπορεί αυτή η σκέψη σου να μην είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να ξεπεράσει έναν τέτοιο χωρισμό, είναι όμως μία αποτελεσματική μέθοδος που θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα όταν θα ξέρεις πως αργά ή γρήγορα θα την ξαναπατήσει και εσύ… θα πάρεις το αίμα σου πίσω.

4.Βγες με τις φίλες σου, τα αδέρφια, τους γονείς, τους αγαπημένους σου ανθρώπους γενικότερα. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις προκειμένου να ξεχνιέσαι και να περνάς όμορφα. Διότι, παραμένοντας κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου, μόνο να ξεχαστείς δε θα μπορείς…

Πιστεύουμε πως σου ανοίξαμε τα μάτια γύρω από το γιατί σε χώρισε για την πρώην του κι ότι σου δώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το τι να κάνεις από εδώ και πέρα!