Τι σημαίνει όταν ο σύντροφός σου αποφεύγει τις ερωτικές επαφές; Οι λόγοι που έχει μειωμένη επιθυμία

Ο ειδικός του YOU Weekly εξηγεί!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Είσαι σε σταθερή σχέση και ο σύντροφός σου αποφεύγει να κάνει σεξ μαζί σου εδώ και καιρό; Αναρωτιέσαι εάν αυτό έχει να κάνει με εσένα ή απλά είναι υπο-σεξουαλικός; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα μας δίνει τα φώτα του ο ειδικός του YOU Weekly, Κωνσταντίνος Ρόκκας, ουρολόγος-ανδρολόγος, ο οποίος σου εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει αλλά και πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις. (Έχεις περάσει τα 40 και δεν θέλεις ακόμη να κάνεις οικογένεια; Δες τι λέει ο ειδικός του YOU Weekly)

Η αλήθεια είναι ότι η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να μετρηθεί, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η φάση με την οποία βρίσκεσαι σε σχέση με τον σύντροφό σου, η σωματική αλλά και η ψυχική υγεία του αλλά και το έντονο άγχος και στρες που μπορεί να βιώνει αυτήν την περίοδο. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους στους οποίους μπορεί να οφείλεται στο ό,τι έχει χάσει την ερωτική του διάθεση και έτσι δεν επιθυμεί να κάνει και σεξ μαζί σου. Παρακάτω θα δεις και την άποψη του ειδικού μας...

Αυτοί είναι οι λόγοι που ο σύντροφός σου αποφεύγει τις ερωτικές σχέσεις; Ο ειδικός συμβουλεύει

Οι διαταραχές της σεξουαλικότητας στον άνδρα διακρίνονται σε διαταραχές της επιθυμίας, της διέγερσης (στύσης) καθώς και σε διαταραχές της εκσπερμάτισης. Στην περίπτωση που ο σύντροφός σου παρουσιάζει χαμηλή επιθυμία και αποφεύγει να έχει επαφές τότε αυτό μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους όπως η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές.

couple_hug
Instagram

Ακόμη όλη αυτή η χαμηλή στην ουσία libido ενδέχεται να οφείλεται και σε οργανικά αιτία με κύριο εκπρόσωπο τα μειωμένα επίπεδα της τεστοστερόνης που ρυθμίζουν την σεξουαλική επιθυμία. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητηθεί η αιτία, δηλαδή εάν είναι οργανική ή ψυχολογική προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Ξεκίνα λοιπόν με μια επίσκεψη στον ειδικό που θα σου προτείνει να κάνεις τις κατάλληλες εξετάσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα να λάβει την πιο ενδεδειγμένη αγωγή. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα μπορεί να βρει τη λύση του εάν λάβεις την βοήθεια που πρέπει.