Couple swinging: Τι είναι & γιατί το ζητούν διαρκώς οι παντρεμένοι; Τι λέει ο ειδικός;

Δες την τάση που αναβιώνει από τα 70's

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το couple swinging είναι πρακτική κατά τη διάρκεια της οποίας ένα ζευγάρι, που βρίσκεται σε μια σταθερή σχέση αναζητά ένα άλλο ζευγάρι προκειμένου να συνάψει σεξουαλική-περιστασιακή σχέση μέσω της ανταλλαγής συντρόφων.

Οι λεγόμενοι και ως swingers που ξεκινούν αυτόν τον τρόπο ζωής προκειμένου να διανθίσουν την ερωτική τους ζωή συχνά συνηθίζουν να ορίζουν και κάποιους κανόνες εμπιστοσύνης μέσα από τους οποίους θα λειτουργήσει αυτή η ανταλλαγή συντρόφων ούτως ώστε να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση τους. (δες και πως θα καταλάβεις εάν η σύντροφός σου προσποιείται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής; Υπάρχουν κάποια σημάδια που πρέπει να προσέξεις;)

Δεν είναι λίγοι βέβαια και εκείνοι που διστάζουν να το τολμήσουν καθώς αυτό μπορεί να σημάνει και το τέλος ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης. O ειδικός του YOU Weekly, Κωνσταντίνος Ρόκκας, ουρολόγος-ανδρολόγος μας εξηγεί περισσότερα.

Τι είναι το couple swinging & γιατί είναι τόσο δημοφιλές; Δες τι λέει ο ειδικός του YOU Weekly

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγεται σχετικά συχνά η πρόθεση αρκετών ζευγαριών να χρησιμοποιήσουν αυτή την πρακτική, του couple swinging, έτσι ώστε να αυξήσουν την σεξουαλική ικανοποίηση και να διανθίζουν την ερωτική τους ζωή. Βέβαια αυτό είναι κάτι που απαιτεί αρκετή ωριμότητα και δεν πρέπει να γίνει με ελαφρότητα και χωρίς αρκετή σκέψη και συνειδητοποίηση.

couple_swinging
Unsplash

Θα πρέπει επίσης να είναι κάτι που θα γίνει και θα τελειώσει εκεί και φυσικά θα αφορά αυστηρά και μόνο εκείνη την στιγμή. Μετά από αυτό και τα δυο ζευγάρια που έχουν ακολουθήσει αυτήν την πρακτική θα πρέπει να το αφήσουν πίσω τους και να συνεχίσουν κανονικά την ζωή τους χωρίς να επηρεαστούν από αυτό συναισθηματικά.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν εμπλακούν συναισθηματικά με όλη αυτήν την κατάσταση μπορεί να γεννηθούν αρνητικά συναισθήματα όπως η ζηλοτυπία που πραγματικά ενδέχεται να επηρεάσουν την σχέση οδηγώντας σε ένα χωρισμό, κάτι φυσικά που δεν πρέπει να γίνει.