Είσαι ετεροφυλόφιλος αλλά συχνά έλκεσαι και από άτομα του ίδιου φύλου; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ο ειδικός του YOU Weekly εξηγεί!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ετεροφυλόφιλοι που κάποιες φορές και υπό συγκεκριμένες συνθήκες ή ακόμη και όταν βρίσκονται σε σχέση μπορεί να ερεθιστούν αν δουν μια ερωτική σκηνή μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; Μπορεί να μεταφραστεί στο ότι τελικά έχουν συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό-ομοφυλοφιλικό- σε αντίθεση με αυτόν που θεωρούσαν ότι είχαν;

Εάν όλα αυτά σε προβληματίζουν και αναρωτιέσαι εάν τελικά δεν είσαι ετεροφυλικός δες τις λέει ο ειδικός του YOU Weekly, Κωνσταντίνος Ρόκκας, ουρολόγος-ανδρολόγος, ο οποίος σου εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει αλλά και που μπορείς να απευθυνθείς. (Έχεις περάσει τα 40 και δεν θέλεις ακόμη να κάνεις οικογένεια; Δες τι λέει ο ειδικός του YOU Weekly)

Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό και τι σε συμβουλεύει ο ειδικός

O σεξουαλικός προσανατολισμός ενός άνδρα ή μιας γυναίκας μπορεί να είναι ετεροφυλοφιλικός ομοφυλοφιλικός είτε αμφιφυλοφιλικός. Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που έλκονται σεξουαλικά και από τα δυο φύλα χωρίς αυτό να αποτελεί φυσικά πρόβλημα.

gay_couple
Unsplash

Το γεγονός ότι κάποιοι άνδρες ή και γυναίκες νιώθουν ερεθισμό από μια ομοφυλοφιλική σκηνή μεταξύ ανδρών ή γυναικών αντίστοιχα, -που θα μπορούσαν να δουν στην τηλεόραση- αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, δηλαδή να είσαι αμφιφυλοφιλικός.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα αφού δεν έχεις επιχειρήσει να προβείς σε σεξουαλική επαφή με άτομα του ίδιου φύλου. Παρόλα αυτά, εάν θέλεις να διερευνήσεις με περισσότερες λεπτομέρειες την σεξουαλικότητά σου μπορείς να επισκεφθείς έναν ειδικό στα θέματα αυτά, ο οποίος θα σου λύσει τις απορίες.