Είσαι σε σχέση με νεότερο άνδρα και ανησυχείς για το μέλλον της; Δες τι λέει για τη διαφορά ηλικίας ο ειδικός!

Ο ψυχολόγος του YOU Weekly συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Στο παρελθόν και για πολλά χρόνια οι άντρες είχαν το προνόμιο να δημιουργούν σχέσεις με νεότερες γυναίκες χωρίς να δέχονται αρνητική κριτική από τον περίγυρό τους. Αυτό πλέον όμως έχει αλλάξει και έτσι στις μέρες μας πολλές γυναίκες δημιουργούν σχέσεις με νεότερους άνδρες.

Παρόλα αυτά πάντα υπάρχει η προκατάληψη σε ότι αφορά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα, ειδικά όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη. Εμείς ζητήσαμε την άποψη του Αργύρη Θεοδωρόπουλου, ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή, MSc, που ειδικεύεται στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων σχέσης, ο οποίος μας εξήγησε περισσότερα για το θέμα. (δες και τι να κάνεις εάν νιώθεις ότι έχεις βαλτώσεις στη δουλειά)

Δες τι λέει ο ειδικός για την ιδανική διαφορά ηλικίας σε μια σχέση

Υπάρχουν πολλές στερεότυπες απόψεις και προκαταλήψεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να είναι μια «ιδανική» σχέση. Το ζήτημα της ηλικίας είναι ένα κατεξοχήν στερεότυπο. Πράγματι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο άνδρας πρέπει να είναι μεγαλύτερος για πολλούς λόγους. Καταρχάς, θεωρούν ότι η γυναίκα γερνάει πιο γρήγορα από τον άνδρα, γίνεται λιγότερο ελκυστική και ότι υπάρχει πιθανότητα ο άνδρας να σταματήσει να την επιθυμεί ερωτικά και να ξεκινήσει να απιστεί με μια νεότερη.

couple_agedifference
Unsplash

Επίσης, υπάρχει η άποψη ότι οι γυναίκες είναι πιο ώριμες στην σκέψη από τους συνομηλίκους άνδρες, οπότε πρέπει να παντρευτούν έναν μεγαλύτερο άνδρα ώστε να συμβαδίζουν στην ωριμότητα. Βέβαια, καταλαβαίνεις ότι όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικοί παράγοντες και ο καθένας διαμορφώνει τις δικές του απόψεις ανάλογα με την οικογένεια και το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζει.

Έτσι λοιπόν, υπάρχει και ο αντίλογος στο ζήτημα της ηλικίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν αρκεί ο άνδρας να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα. Για παράδειγμα ένας 40χρονος άνδρας μπορεί να είναι ανώριμος και η συμπεριφορά του να αντιστοιχεί σε έναν 20χρονο ή επίσης μια 30χρονη γυναίκα μπορεί μέσα της να είναι γερασμένη και να συμπεριφέρεται σαν 60χρονη. Μην εγκλωβίζεις λοιπόν τον εαυτό σου σε αρνητικές σκέψεις και σενάρια, εστίασε και ενδυνάμωσε τα καλά στοιχεία που έχει η σχέση σας και φρόντισε να έχεις εμπιστοσύνη και πίστη για την επιλογή που έχεις κάνει.