Δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις στο κρεβάτι; Δες τι λέει γι' αυτό ο ειδικός & τι μπορείς να κάνεις!

Ακολούθησε τις συμβουλές του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Πολλές γυναίκες, είτε βρίσκονται σε κάποια μακροχρόνια ή και βραχυχρόνια σχέση, δυσκολεύονται πολύ να έρθουν σε οργασμό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αυτός δεν υφίσταται καθόλου. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, τόσο οργανικούς όσο και ψυχολογικούς.

Εμείς ρωτήσαμε γι' αυτό τον ειδικό του YOU Weekly, Κωνσταντίνο Ρόκκα, ουρολόγο-ανδρολόγο, ο οποίος μας εξηγεί περισσότερα για το θέμα δίνοντας τα φώτα του σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις για διαχειριστείς το συγκεκριμένο πρόβλημα.(δες και το couple swinging, Τι είναι & γιατί το ζητούν διαρκώς οι παντρεμένοι)

Γιατί δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις στο κρεβάτι; Δες τι λέει ο ειδικός του YOU Weekly

Οι διαταραχές της σεξουαλικότητας στις γυναίκες διακρίνονται σε: διαταραχές της επιθυμίας, της διέγερσης, του οργασμού καθώς και σε διαταραχές του πόνου. Οι διαταραχές του οργασμού μπορεί να είναι είτε σημαντική καθυστέρηση στην επίτευξη του είτε πλήρης έλλειψη αυτού.

sexlife
Unsplash

Τα αίτια αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι οργανικά, που σχετίζονται τόσο με την ορμονική ισορροπία όσο και με την ανατομία των γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Μπορεί όμως να είναι και ψυχολογικά και να οφείλονται σε καταστάσεις όπως η κατάθλιψη είτε η αγχώδης διαταραχή.

Ακόμη μπορεί να οφείλεται σε μειωμένα επίπεδα διέγερσης πριν από την διείσδυση λόγω μειωμένου χρόνου και έντασης προκαταρκτικών παιχνιδιών. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι, σίγουρα θα πρέπει να προηγηθεί ένα οργανικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν όλα είναι καλά σε οργανικό επίπεδο και στη συνέχεια, εάν υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα να ζητήσεις βοήθεια από έναν ειδικό ψυχολόγο.